Tarihten gelen gücümüzü başarıyla yüceltmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Tarihten gelen gücümüzü başarıyla yüceltmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 11:45

Başkan Faruk Koca, sarı-lacivertli ekibin kuruluşunun 113. yıl dönümünün gururunu yaşadığını belirtip, “Sportif olarak MKE Ankaragücü’nün, tarihi misyonuna yakışır yerlerde olması lazım. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında yarın Fenerbahçe ile Eryaman Stadı’nda zorlu bir maç oynayacaklarını belirtip, Avrupa kulvarında ortaya koyduğu başarılı grafik ile dikkati çeken rakiplerine karşı iddialı hazırlandıklarını söyledi. Eryaman Stadı’nın zeminiyle ilgili yapılan eleştirilere cevap veren Koca, “Zemininin ne kadar elverişli olduğunu herkes görecek” dedi. Ankaragücü’nün 113. kuruluş yıl dönümünü gururunu yaşadıklarını aktaran Faruk Koca, “Ankaragücü tarihi bir kulüp. Ankaragücü, İmalat-ı Harbiye, yani bugünkü adıyla Makine Kimya Endüstrisi tarafından İstanbul’daki fabrikalardaki işçiler tarafından kuruldu. Kurtuluş Savaşı’nda hem çalışanlar hem futbolcular yer aldı. Kulübümüzden, şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Bu yüzden hassas bir kulübüz. Sportif olarak da MKE Ankaragücü’nün o tarihi misyonuna yakışır yerlerde olması lazım. Başkan olarak bize düşen tarihi misyonu geleceğe taşıyacak sportif başarılar elde etmek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tarihten gelen gücümüzü başarıyla yüceltmeliyiz

O GÜNÜN ŞARTLARINDA OLİMPİYAT’TA OYNADIK

Ligdeki ilk iç saha maçlarını Eryaman Stadı’nın zeminindeki problem nedeniyle İstanbul’da oynadıklarını hatırlatan Koca, şöyle konuştu:
“Fenerbahçe büyük bir camia. Ankaragücü de öyle. İki camia takımının karşı karşıya gelmesi de bir derbi gibidir. Önemli bir müsabaka olacak. Adana Demirspor maçını maalesef sahamız yetişmediği için İstanbul’da oynamak durumunda kaldık. Çok speküle edildi başka şehirlerde neden oynanmadı diye ancak biz sahamızda oynamadıktan sonra nerede oynadığımız fark etmiyor. O günkü şartlarda Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamamız gerekiyordu. İlk defa taraftarımızla Fenerbahçe maçında bir araya geleceğiz. Biletler bitmek üzere. Camiamız dört gözle Ankara’da oynamamızı bekliyordu. İyi bir kadro kurduk. Son 3 transferimiz biraz geç katıldı takıma. İnşallah Fenerbahçe maçında daha iyi olacağız. Milli maç arasından sonra daha da iyi olacağız. Fenerbahçe’nin de bizim de iyi kadromuz var.”

Haberin Devamı

MÜSABAKAYA MÜSAİT OLMASAYDI ISRAR ETMEZDİK

“İki gün önce zemini gördüm. Çim ekibiyle konuştum. Şunu net bilsinler, eğer oynamaya müsait olmasaydı ısrar etmezdik. Sporcu sağlığı her şeyden önemli. Allah korusun olumsuz sahada sporcunun sakatlanmasının telafisi mümkün değil. TFF yetkilileri, iki kez geldi. Farklı açıdan fotoğraflar vardı sosyal medyada. Çimle beraber kum da atılır. Kum atılınca sanki saha kötüymüş gibi görünüyor ancak öyle bir şey yok. Fenerbahçe maçında Eryaman Stadı’nın zemininin ne kadar elverişli olduğunu herkes görecek.”

FENERBAHÇE CAMİASI OLUMSUZ ALGI OLUŞTURUYOR

“Fenerbahçe camiası, taraftarı sosyal medyada olumsuz bir algı oluşturuyor, ne olacak yani burada oynamazsak başka yerde oynasak ne fark edecek? Camiaların bu tür tepkilerini gerçekten anlamıyorum. Her takım kendi sahasında oynamak ister. Liglerin geç bitmesi ve hava şartları saha zemininin iyileşmesini yavaşlattı. Sadece biz de değil, Kayseri’nin, Konya’nın, Adana Demirspor’un sahası da böyle. Zemin çalışmaları sıcaklıklardan dolayı aksadı. Şu anda en iyi zeminlerden biri Eryaman Stadı. Fenerbahçeliler inceleyince bunu görecek. Maçta galip gelmek istiyoruz. Şunu net söyleyeyim, belki ilk maçlarda sıkıntılar olabilir fakat iki üç karşılaşma sonra gerçek Ankaragücü’nü camiamız görecek.”

Haberin Devamı

FUTBOLU SEVENLER BÜYÜK BİR YILDIZ İZLEYECEK

Başkan Koca, özellikle Cephas’a dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kanatlarda Rodriguez ve Morutan takıma büyük güç katacak. Ancak futbolu sevenler bu sezon büyük bir yıldız futbolcu izleyecek. Cephas, bu sezonun en flaş ismi olacak. Ankaragücü’ne de çok şey katacak. Ligin henüz başındayız. Yeni bir takım kurduk. Üç maçımızı da deplasmanda oynadık. Alınan iki puan bizi sevindirmedi. Haftalar ilerledikçe daha iyi olacağız. Ankaragücü büyük kulüp olduğu için büyük hedefleri vardır. Bu hedeflere ulaşacağız. Fenerbahçe maçında ilk kez sahamızda taraftarlarımız karşısına çıkacağız. Taraftarlarımızın desteğiyle ilk galibiyetimizi alacağımıza inanıyorum.”
Ankaragücü ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçı hakem Arda Kardeşler yönetecek

Haberin Devamı

ŞEFFAF KULÜP OLMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Tarihten gelen gücümüzü başarıyla yüceltmeliyiz

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Galatasaray’dan 3 milyon avroya transfer ettikleri Olimpiu Morutan’ın transfer ücretiyle ilgili yapılan eleştirilere sert yanıt verdi.
Koca, transferin çok söylentiye yol açtığını savunarak, şuhları söyledi:
“Biz, şeffaf bir kulüp olmaya özen gösteriyoruz. Bizi ilgilendiren kısımlarda şeffafız. Bunu yaparken muhatabımız olan kulüplerin de zarar görmemesi gerekir. Morutan transferinde ‘Ankaragücü 3 milyon avro verip bu futbolcuyu nasıl alır?’ diye soru işareti oluşmuş olabilir. Ben bunu anlamıyorum. Bugün bu soruyu soranlar gidip bütün kulüplerin borçlarına, devlete olan borçlarına baksınlar. Şu anda Ankaragücü’nün mevcut oynayan futbolcularına ve devlete 31 Temmuz itibarıyla bir kuruş borcu yok. Ne vergi, ne SSK borcu var. Maalesef bunlar konuşulmuyor fakat ilgisiz konular konuşuluyor.”

Haberin Devamı

GELSİNLER SÖZLEŞMEYİ GÖSTERECEĞİM

“Eylül sonu itibarıyla Ankaragücü’nün geçmişten gelen bütün kulüp ve oyuncu borçlarını bitireceğiz. 3 sene önce uçak bileti aldığımız futbolcular Ankaragücü’ne gelmezken, şimdi dünyanın her yerinden Ankaragücü’ne futbolcu gelmek istiyor. Morutan, Ankaragücü’nde oynamak için diğer teklifleri kabul etmedi. Avrupa’da iki kulüp teklif etti, biz biliyoruz. Hem Galatasaray’ın hem de Ankaragücü’nün şartlarına uygun bir sözleşme ile bu futbolcuyu transfer ettik. Bu futbolcunun yıldızı parlarsa, Ankaragücü de Galatasaray da buradan ekonomik katkı alacak. Bazı kanallarda bazı yorumcular sırf reyting uğruna her türlü iftirayı ve spekülasyonu söyleyerek kamuoyunu yanıltıyor. Bunları konuşanlara ben meydan okudum, gelsinler, emin oldukları birini getirsinler ben sözleşmeyi göstereceğim. Peki benim dediğim doğruysa ne yapacaklar? Üzerlerine düşen istifa etmeleri.”

TARAFTARIMIZIN ÖNÜNDE CESURCA OYNAYACAĞIZ

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Fenerbahçe karşısında kazanmak istediklerini söyledi.
Kafkas mücadeleye ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, şöyle konuştu:
“Fenerbahçe, yaptığı transferlerle hedefleri belli olan bir takım. Kendi oyun anlayışımızı sahaya yansıtacağız. Gelenlere iyi bir Ankaragücü seyrettirmek istiyoruz. Oyun olarak çok iyi oynadığımız, daha fazla puan alacağımız maçlar oldu, karşılığını alamadık. Umarım bu maç alırız.”

İYİ BİR ANKARAGÜCÜ SEYRETTİRMEK İSTİYORUZ

“Kulübümüzün 113. yaşını kutluyorum. 3 haftanın ardından, Ankara’da taraftarlarımızın önünde maça çıkacağız. Onların önüne çıkmak bize ekstra motivasyon getirecek. Oyun olarak sıkıntımız yok fakat daha iyi olması gerekiyor. Bunu yapacak gücümüz, potansiyelimiz var. Önemli olan, cesurca ve iyi oynayıp Ankargücü’ne, taraftarına ve camiasına yakışır bir futbol sergilemek. Kadroda eksiğimiz yok. Eryaman Stadyumu’nun zeminini incelemedim. O, teknik bir konu. İhtiyaca göre transfer yapabiliriz.”

MÜCADELEYE İLGİ YOĞUN

Tarihten gelen gücümüzü başarıyla yüceltmeliyiz

Ankaragücü’nün yarın Fenerbahçe ile oynayacağı maça taraftar büyük ilgi gösteriyor. Bu sezon Eryaman Stadı ilk kez bir maça ev sahipliğine hazırlanırken, satışa sunulan biletlerin neredeyse tamamının tükendiği belirtildi.
Ankaragücü kulübü, bilet fiyatları, bilet devri ve yasaklar ile ilgili açıklama yapıp, maça gelecekleri bilgilendirdi.
Karşılaşmanın bilet fiyatları; kuzey tribünü 350, güney tribünü 350, doğu tribünü 500, VIP Sol 550, VIP sağ 550a, misafir tribünü 455 TL’den satılıyor. İl Spor Güvenlik Kararı gereğince son 60 gün içerisinde Fenerbahçe A.Ş. logolu passolig kartını iptal ettirip, MKE Ankaragücü passolig kart alan kart sahipleri müsabakadan bilet alamayacak. Son 24 saat dahil Logosuz passolig kart sahipleri mücadeleye bilet alamayacak. Misafir tribününden sadece Fenerbahçe A.Ş. logolu passolig kart sahipleri bilet alabilecek. Engelli biletleri maç günü sabahı stadyum gişelerinden verilecek.
Kombine devri yapan Ankaragücü taraftarı, gelecek sezon kombine alımlarında, bilet fiyatının yüzde 40’ı oranında indirimden faydalanabilecek.

ENES TEPECİK YAKIN TAKİPTE

Tarihten gelen gücümüzü başarıyla yüceltmeliyiz

Ankaragücü’nün, Rapid Wien’de forma giyen genç orta saha oyuncusu Enes Tepecik ile yakından ilgilendiği belirtiliyor.
On numara mevkiinde görev yapan 19 yaşındaki Enes, Rapid Wien’in 2. Lig’de mücadele eden ikinci takımıyla geçen sezon 37 maça çıkarken, 5 gol atıp, 3 de gol pası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!