Tarihi çarşı canlanacak

Güncelleme Tarihi:

Tarihi çarşı canlanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2023 14:20

Başkentin 60 yıllık çarşısı Anafartalar’da yenileme çalışmaları sürüyor. Ankara’nın ilk yürüyen merdivenli alışveriş merkezi olan tarihi çarşıdaki çalışmaların tamamlanmasıyla ekonomik canlanma hedefleniyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 10 Kasım 1964’te açılan Ulus Anafartalar Çarşısı’nda yenileme, tadilat ve dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ile ABB Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmaların tamamlanmasıyla Ulus’taki ekonomik canlanmaya katkı sunulması bekleniyor. Türkiye’nin ilk kadın seramikçisi Füreya Koral ile Seniye Fenmen’in eserlerinin yanı sıra Nuri İyem’in ilk kez duvar üzerine uygulanmış soyut resimlerinin bulunduğu çarşıda; statik güçlendirme, cephe yenileme, iç mekânda tavan, duvar ve zemin kaplama tadilatları ile elektrik ve mekanik tesisatlarında yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Tarihi çarşı canlanacak

Haberin Devamı

KORUYAN RESTORASYON

Çarşı esnafının ticari hayatını etkilemeyecek şekilde sürdürülen çalışmaların 2023 yılında tamamlanmasını hedeflediklerini belirten ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, şunları söyledi: “Burada kıymetli seramik eserlerde mevcut. Uluslararası isim yapmış sanatçılar tarafından çarşının duvarlarını, galerilerini ve kolonlarını Avrupa’daki galerilere dönüştürmüşler. Vatandaşların alışveriş yaparken bir yandan da bu sanatsal ortamı burada yakalamalarını önemsiyoruz. Ankara’nın kentleşme sürecindeki kimlikli bir yapı. Bu yapının korunması bizim için önemli. Yıktığımız zaman o seramik eserleri koruma şansımız yok. Onların korunması için restorasyon projesini hazırladık. Bu çarşı, Ankara’nın kent belleğinde ve toplumsal hafızasında yer eden bir çarşı. Böylesine kültürel ve mimari bir yapıyı koruyarak hem içerisindeki ticari yapıyı devam ettirmek hem de içerisindeki Cumhuriyet’in önemli sanatçılarının eserlerini gelecek nesillere aktarmayı planlıyoruz.”

Tarihi çarşı canlanacak

HARABE GİBİYDİ MÜŞTERİ GELMEK İSTEMİYORDU

Haberin Devamı

Anafartalar Çarşısı esnafı, devam eden çalışmalarla ilgili şöyle konuştu:

Tarihi çarşı canlanacak


*Edip Kahraman: 1965 yılından beri Anafartalar Çarşısı’nda esnafım. Eski hâli bakımsızdı, müşteriler gelmek istemiyordu.

Tarihi çarşı canlanacak


* Hülya Özer: 32 yıldır çarşıda esnafım. Eskiden çok bakımsızdı. Harabe gibi olduğu için müşteriler gelmek istemiyordu.

Tarihi çarşı canlanacak


* Selman Şahin: Çarşımızın yenilenmesi müşterinin artması açısından avantaj sağlayacak.

Tarihi çarşı canlanacak


*Halime Güvenir: Güvenli ve daha temiz bir ortamda çalışmaya devam edeceğiz. Çok mutluyuz.

Haberin Devamı

Tarihi çarşı canlanacak


*Serkan Kartal: Günümüze uyarlanmış hiçbir teknoloji çarşıda yoktu. Şimdi bu yenileme bize ümit veriyor.

Tarihi çarşı canlanacak

Tarihi çarşı canlanacak

BAKMADAN GEÇME!