Tarihi alanda ders yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Tarihi alanda ders yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2022 16:34

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri ile öğrencilerinin dersine, iki bin yıllık antik Roma Tiyatrosu ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, tarihi alanda süren restorasyon çalışmalarını da inceledi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, iki bin yıllık antik Roma Tiyatrosu’nun kapılarını Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerine açtı. ‘Arch 401-Mimari Tasarım Stüdyosu V’ dersi kapsamında, tiyatro ve çevresinde sürdürülen restorasyon çalışmaları yerinde incelendi. Gezide yaklaşık 40 öğrenci ve öğretim görevlisinin çalışmalar hakkındaki soruları cevaplandırıldı.

Tarihi alanda ders yaptılar

ÜNİVERSİTELER İLGİ GÖSTERİYOR

Başkentin tarihi mekânlarına ülke genelindeki üniversitelerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, şunları söyledi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde başlattığımız nitelikli projeler sadece bu varlıkların geleceğe taşınmasını, kurtarılmasını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda üniversitelerin de ilgisini çekmeye başladı. Özellikle arkeopark çalışmamız esnasında geçmiş döneme ait bulunan buluntular, bu bölgede ve Ankara’nın tarihinde yeni bir sayfa açacak gibi gözüküyor. Gaziantep Üniversitesi hocaları ve üniversite öğrencilerinden sonra bugün de Çankaya Üniversitesi öğrencilerini ve hocalarını ağırlıyoruz. Diğer üniversitelerden de talep var. Bu çok sevindirici… Projeleri yaparken sadece bir belediye projesi gibi değil, aynı zamanda üniversitelerin akademik desteğini alan bir bilimsel çalışmaya da dönüştürüyoruz.” Öğrenciler, geziden dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

Tarihi alanda ders yaptılar

BAKMADAN GEÇME!