Taraftarı önünde galibiyet peÅŸinde

Güncelleme Tarihi:

Taraftarı önünde galibiyet peşinde
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 17:42

Trendyol Süper Lig’de geride kalan 3 haftada henüz 3 puan alamayan sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Türkiye Ligi serüveninde oynadığı tüm müsabakaları kazanan güçlü rakibini, yenmeyi planlıyor.Â

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’in başkent temsilcisi MKE Ankaragücü, zemin yenileme çalışmaları tamamlanan Eryaman Stadı’nda, bu sezon oynanacak ilk karşılaşmada şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Fenerbahçe’yi ağırlıyor. Bugün saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi hakem Arda Kardeşler yönetecek. Hafta içindeki gelişmelerde, maçın Eryaman Stadı’nda oynanıp oynanmayacağı merak konusu olmuştu. Stat görevlileri ve çalışanlarının özverili gayreti sorasında zemin, müsabaka oynanmaya hazır hale getirildi. Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin, sahada ayrı günlerde iki kez inceleme yapmalarından ardından, karşılaşmanın Eryaman Stadı’nda oynanmasına onay verildi. Süper Lig’e, 4. hafta maçlarının ardından, 2024 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası eleme gruplarında oynanacak müsabakalar nedeni ile ara verilecek. Verilecek bu arada, Eryaman Stadı’nın zemininin yeniden bakıma alınacağı belirtildi.
MKE Ankaragücü, Süper Lig’de geride kalan 3 haftada; 2 beraberlik (Adana Demirspor ve Fatih Karagümrük) alırken, bir kez de (Kasımpaşa) yenildi. Sarı-lacivertliler, Eryaman Stadı hazır olmadığı için iç sahada maçı olan Adana Demirspor karşılaşmasını İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadı. Ankaragücü, Eryaman Stadı’ndaki son iç saha maçını, biten sezonun 38. haftasında, 7 Haziran günü Adana Demirspor’a karşı oynamıştı. Transfer sezonunda kadrosunu önemli isimlerle güçlendiren Fenerbahçe, geride kalan süreçte, hem UEFA Avrupa Konferans Ligi hem de Trendyol Süper Ligi’nde etkileyici bir performans ortaya koydu. Sarı-lacivertliler, Avrupa serüveninde oynadığı 6, Süper Lig kulvarında ise çıktığı 2 maçı da kazanıp, gövde gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

OYNANAN SON 4 MÃœCADELEYÄ° DE KAYBETTÄ°

Türk futbolunun iki önemli temsilcisi, MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe, lig ve kupa kulvarlarında bugüne kadar 131 kez karşılaştı. Fenerbahçe bu müsabakalarda 84 kez kazanırken, Ankaragücü 19 galibiyet elde etti. 28 müsabaka berabere tamamlandı. Başkent ekibi, 19 galibiyetin 12’sini, iç saha maçlarında aldı.
2 takım arasında oynanan son 10 maçta, Ankaragücü bir kez sahadan üstün ayrılabildi. Bir maç berabere bitti. Başkent temsilcisi, rakibine karşı oynadığı son 4 müsabakadan puansız ayrıldı. Ankaragücü, son galibiyetini, 2019-2020 sezonunda Eryaman Stadı’nda oynanan maçta 2-1’lik skorla aldı.
2 ekibin sezon başında transfer ettiği isimlerden, Ankaragücü’nden Efkan Bekiroğlu ile Fenerbahçe’den Edin Dzeko attıkları 3’er golle, bu alanda takımların en skorer isimleri konumunda.

Haberin Devamı

Taraftarı önünde galibiyet peşinde

ARDA KARDEŞLER YÖNETİMİNDE 1 GALİBİYET

MKE Ankaragücü, hakem Arda Kardeşler yönetiminde 9 maç oynadı. Sarı-lacivertliler, bu müsabakalarda 1 kez kazanırken, 3 kez de berabere kaldı. 5 karşılaşmada ise yenildi. Fenerbahçe, Arda Kardeşlerin yönettiği 14 müsabakada, 7 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, 6 maçta sahadan yenik ayrıldı.
MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın geçmiş dönemde görev yaptığı takımlar 4 kez rakip oldu. Hem Kafkas, hem de Kartal’ın ekipleri, bu maçlarda 2’şer kez kazanmayı bildi.
MKE Ankaragücü kulübü, bugün oynanacak maç öncesinde taraftarını karaborsa bilet konusunda uyardı. Kulüp resmi sosyal medya hesabından ‘karaborsa suçtur’ başlığı ile yapılan paylaşımda, karaborsa bilet satmaya çalışanlar hakkında yasal mercilere başvuru yapılacağı aktarıldı.

Haberin Devamı

GENÇ OYUNCUDAN 5 YILLIK KONTRAT

Taraftarı önünde galibiyet peşinde

MKE Ankaragücü, bir süredir gündeminde olan, Avusturya’nın Rapid Wien takımında forma giyen Enes Tepecik’i kadrosuna kattığını açıkladı. Kulüpten yapılan paylaşımda, Enes Tepecik ile 2 yılı opsiyonlu 5 yılık sözleşme imzalandığı belirtildi.
Beştepe Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine, Kulüp Başkanı Faruk Koca’nın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Gülsen Yılmaz, Cengiz Kaya ve Harun Oğraş’ın katıldığı aktarıldı. Enes Tepecik, Rapid Wien’in 2. Lig’de mücadele eden ikinci takımıyla geçen sezon çıktığı 37 maçta, 5 gol atarken, 3 de gol pası verdi.

ÃœMÄ°T MÄ°LLÄ°DE Ä°KÄ° BAÅžKENTLÄ°

Haberin Devamı

Taraftarı önünde galibiyet peşinde

Ümit Milli Futbol Takımı’nın, 8 Eylül Cuma günü deplasmanda İrlanda Cumhuriyeti ve 12 Eylül Salı günü Kocaeli’nde, İtalya ile oynayacağı 2025 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme maçlarının aday kadrosu açıklandı.Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre teknik direktör Levent Sürme yönetimindeki ay-yıldızlı takımın aday kadrosuna, MKE Ankaragücü’nden orta saha oyuncusu Cem Türkmen ile Gençlerbirliği’nden kaleci Ertuğrul Çetin çağrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!