Talep eden herkese bir kap yemek var

Güncelleme Tarihi:

Talep eden herkese bir kap yemek var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 14:43

Ulucanlar’da 99 yıldır kazanları kaynayan Türk Kızılayı Aş Ocağı, Ramazan’da da 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor. Türk Kızılayı Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, “Talep eden herkese bir kap yemeğimiz var” diyor.

Haberin Devamı

 

Ulucanlar'da bulunan Türk Kızılayı Ankara Şubesi Dr. Cevat Naki Akkerman Aş Ocağı, “Ramazan’ı bu hilalin altında paylaşalım” sloganıyla her gün 15 bin kişiye sıcak yemek ulaştırıyor. Aş ocağındaki dağıtımların yanı sıra Ankara’daki farklı noktalara da yemek ulaştırıldığını belirten Türk Kızılayı Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu, “Talep eden herkese bir kap yemeğimiz var” diyor. Hizanlıoğlu, Ramazan ayındaki yemek faaliyetleriyle ilgili ayrıca şunları söylüyor:
“Bu yıl Keçiören’de Osmanlı Türkmenleri Dayanışma Derneği ile işbirliği yaptık. Bölgedeki sığınmacı ailelere ve ihtiyaç sahiplerine de her gün iftar yemeği dağıtıyoruz. Çubuk ve Güdül’deki şubelerimiz de her gün iftar çıkarıyor. Ankara’nın neresinden gelirse gelsin tüm iftar taleplerini karşılıyoruz. Talep eden herkese bir kap yemeğimiz var.

Haberin Devamı

MOBİL YEMEK DAĞITIMI

Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Acil Servisi’nde de iftar saatinde her gün çorba dağıtıyoruz. Sivas Erkek Öğrenci Yurdu’ndan talep geldi orada da dağıtıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 8 gençlik merkezinin önünde her gün iftar soframız var. Tacettin Dergahı’nın önünde iftar açılıyor. Her gün 2 veya 3 bin kişilik iftar yemeğini de mobil olarak farklı yerlerden ulaştırıyoruz.”

99 YILDIR YEMEK ÇIKIYOR

Atatürk’ün 1919’da kurduğu Ankara’daki Türk Kızılayı Aş Ocağı, o günden bu yana aralıksız ihtiyaç sahipleri için sıcak yemek çıkarıyor. Ankara’da Türk Kızılayı tarafından dağıtılan tüm yemekler burada pişiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!