Taksiye yüzde 30 zam yolda

Güncelleme Tarihi:

Taksiye yüzde 30 zam yolda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2023 13:47

İstanbul’da taksicilerin tarifeye yüzde 100 zam talebinden sonra, gözler Ankara’daki taksici esnafına çevrildi. İstanbulda’ki gibi tarifede yüzde 100'lük artış taleplerinin olmadığına dikkat çeken Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, “Yaklaşık yüzde 30’luk bir zam oranı düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, taksici esnafının giderlerinin arttığını belirterek “Yaklaşık bir haftaya taksici esnafımızın da görüşünü alarak tarifedeki artış talebimizi dile getiririz” dedi. İstanbul’daki gibi yüzde 100’lük bir artış talebini doğru bulmadığını dile getiren Yiğiner, özetle şunları söyledi:

Taksiye yüzde 30 zam yolda

GİRDİ MALİYETLERİ ARTIYOR

“Taksici esnafının girdi maliyetleri artıyor. Araç fiyatları, yedek parça fiyatları ve tamir-bakım masrafları gibi harcamaların giderleri artıyor. Yani girdi maliyetlerinde nereden baksanız yüzde 100’lük bir artış söz konusu. Dolayısıyla biz de yaklaşık bir haftaya taksici esnafımızın da görüşünü alarak tarifedeki artış talebimizi dile getireceğiz. Şu an için taksi ücret tarifesine yaklaşık yüzde 30’luk bir zam oranı düşünüyoruz. Bu noktada vatandaşı da düşünerek dengeli bir istekte bulunmak gerek.

Haberin Devamı

Taksiye yüzde 30 zam yolda

İSTANBUL’DAKİ GİBİ BİR TALEP OLMAZ

İstanbul’daki gibi yüzde 100 bir artış talebinin uygulanabilir bir fiyat artış talebi olacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla Ankara için bu artış talebi söz konusu değil. Yüksek bir artışı kabul etmeyiz, talep de etmeyiz. Taksici esnafımızı düşündüğümüz kadar vatandaşı da gözeterek önümüzdeki günlerde dengeli bir talep ve oranda karar kılmış olacağız.”

Taksiye yüzde 30 zam yolda

GÜNCELLEME ŞART

Çankaya’nın Oran semtinde taksicilik esnaflığı yapan Vedat Eryılmaz ise girdi maliyetlerinin arttığını belirterek “15 yıldır taksiye çıkıyorum. İşlerimiz pandemi dönemine nazaran daha iyi fakat taksimetre ücretlerine güncelleme gelmesi şart. İstanbul’daki gibi yüzde 100 bir artış talebini beklemiyoruz fakat hem bizlerin hem de vatandaşın mağdur olmayacağı bir artış olmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Taksiye yüzde 30 zam yolda

Ocak ayında yapılan yüzde 20 zamla beraber Ankara’da taksimetre açılış ücreti 12 TL, kilometre başına alınan ücret 10 TL, indi-bindi ücreti ise 30 TL olarak belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!