Taksimetre 'error' verdi

Güncelleme Tarihi:

Taksimetre error verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2014 01:06

Taksicilerin yeni başkanını seçeceği genel kurul olaylı geçti. Sandıkların ve oy pusulalarının havada uçuştuğu seçim sonrasında Zafer Şener, 34 oyla seçimi kazandığını savundu. Yiğiner ise, “Oylar tamamen sayılamadı. Odamdayım, oturuyorum. YSK’nın kararını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Olağan Genel Kurul toplantısı ASKİ Spor Salonu’nda yapıldı. Seçime mevcut başkan Mehmet Yiğiner ile Zafer Şener katıldı. Oy kullanımından sonra sayımlara geçildiği sırada adayları destekleyen taraflar arasında gerginlik yaşandı. Gerginliğin kavgaya dönüştüğü genel kurulda oy sandıkları kırılırken, oy pusulaları da havada uçuştu. Çevik kuvvetin müdahalesi sonrası taraflar ayrıldı.

ANKARA’DA OLAYLI SEÇİM

ZAFER’İ HAZMEDEMİYORLAR

Sayım sonucunda kendisinin 2 bin 197, Yiğiner’in de 2 bin 163 oy aldığını iddia eden Şener, 34 oy farkla oda başkanlığını aldığını vurguladı. Yiğiner taraftarlarının kaybetmeyi kabullenemediğini öne süren Şener, “Zafer’in zaferini hazmedemiyorlar. Yüksek Seçim Kurulu Hakimi’nin onaylayıp astığı sonucu yırttılar. Oy sandıklarını kırdılar, görevlilere saldırdılar. Çarşamba günü İl Seçim Kurulu’na gidip mazbatamızı alacağız, odayı biz kazandık, artık başkan benim” dedi.

Haberin Devamı

BEN ODADAYIM OTURUYORUM

Kesinleşmiş bir sonuç olmadığını ve oyların tamamının sayılmadığını savunan Yiğiner ise halen başkan olduğunun altını çizerek “Ben odadayım oturuyorum” dedi. Yiğiner şunları söyledi: “İlçe Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu kararını verecek, açıklamayı bekliyoruz, şu an net bir şey yok. Oyların sayımı sırasında ‘oy çalınıyor’ diye bir söylenti yayıldı ve bunun üzerine taraflar arasında kargaşa yaşandı ve oylar tamamen sayılamadı. Biz esnafımıza çok iyi hizmetler verdik, duraklarımızı alt yapısından birçok ihtiyacına kadar donattık. Biz bu kadar oyu hakettiğimizi düşünmüyoruz.”

TARTIŞMALAR YAŞANDI

Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın 25. Genel Kurulu ise ATO Congresium’da yapıldı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile Zekerya Murat’ın başkanlık için yarıştığı genel kurulda da tartışma çıktı. Divan başkanı ve üye seçimi sırasında delege olmayan kişilerin salona girdiğini iddia eden üyeler ile güvenlik görevlileri arasında sert tartışmalar meydana geldi. Tartışmaların gölgesinde devam eden genel kurulda 2 bin 519 delegeden bin 436’sı oy kullandı, 4 oy geçersiz sayıldı. 1 bin 432 geçerli oydan 820’sini alan Palandöken yeniden başkan olurken, Murat 612 oy aldı.

Haberin Devamı

SERVİSÇİLER ‘ELMADAĞLI’ DEDİ

Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanlığı’na mevcut başkan Tuncay Elmadağlı yeniden seçildi. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve divan başkanlığını ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner’in yaptığı genel kurulda, yönetim ve denetim kurulu üyeleri seçildi. Seçimlerde Elmadağlı ile birlikte Halil İbrahim Seyfi ve Murat Ocak başkanlık için yarıştı. 2 bin 120 oy kullanılan seçimlerde, 2 bin 114 geçerli oydan bin 504’ünü alan Elmadağlı yeniden başkan seçilirken, Seyfi 572 ve Ocak 38 oy oy aldı, 6 oy geçersiz sayıldı.

TEK ADAYLI SEÇİM

Minibüsçüler Esnaf Odası’nın Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda yapılan 28. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda mevcut başkan Hacı Bekir Gani tek aday olarak seçime girdi. Seçimlerden birkaç ay önce Gani ile birlikte iki aday daha yarışta yer alırken, adaylar Gani’ye destek için çekildiklerini açıkladı. Gani, bin 400 oyla yeniden başkan oldu. Gani, oda tarihindi bir ilk yaşandığını belirterek, tek adayla seçime girildiğini ifade etti.

SAKİN GEÇTİ

Haberin Devamı

Sincan Şoförler Odası seçimleri de çok sakin geçti. İki adayın yarıştığı seçimlerde 487 oy kullanıldı, mevcut başkan Mehmet Gündüz 409 oy alarak başkanlığını sürdürürken, rakibi İsmail Keskin ise 78 oy aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!