Taksiciden örnek davranış

Güncelleme Tarihi:

Taksiciden örnek davranış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2021 01:09

Norveç’ten saç ektirmek için Türkiye’ye gelen Somalili Abdırısaq Abdırashıd’ın takside düşürdüğü ve içinde 2 bin 250 euro (24 bin TL) bulunan cüzdanı, taksici Ergül Yılmaz teslim edildi.

Haberin Devamı

Norveç’te tekstil firmasında şoför olarak çalışan Somalili Abdırısaq Abdırashıd, saç ektirmek için Türkiye’ye geldi. Abdırashıd, Kızılay’dan arkadaşının Abidinpaşa’daki evine gitmek için bindiği takside, içinde saç ektirmek için biriktirdiği 2 bin 250 euro (24 bin TL) bulunan cüzdanını düşürdü. Taksi şoförü Ergün Yılmaz, para ve kart dolu cüzdanı bulunca Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası’na teslim etti. Oda yönetimi durumu polise bildirince cüzdan, esnaf odasında taksi şoförü ile bir araya gelen Abdırashıd’e teslim edildi.

ESNAFIMIZ İŞİNİ DÜZGÜN YAPIYOR

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, örnek davranışı dolayısıyla Ergül Yılmaz’ı Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Yiğiner, “Türkiye’nin belirli illerinde turistlerle ilgili olumsuz haberleri görüyoruz. Bizim taksicilerimizin turistleri dolandırdığı, onlardan fazla ücret aldığı gibi haberleri duyuyoruz. Biz de üzülüyor mahcup oluyoruz. Ankara’daki taksici esnaflarımız gerçekten helal para kazanan işini düzgün yapan ahlaklı insanlar. Bunu bir kez daha ispat ettiler” dedi.

İNSANLIK VAZİFEMİ YAPTIM

Yılmaz, cüzdanı sahibine verdiği için mutlu olduğunu belirterek, insanlık vazifesini yerine getirdiğini söyledi. Yılmaz, “Biz önce insan olarak sonra esnaf olarak üstümüze düşen görevi yaptık. Cüzdanı iade etmek için odamıza getirdik. İnsanlık görevimi yaptığım için durağım ve kendi adıma mutluyum” diye başladı. Abdırashıd ise “Arkadaşımla beraber karakola gittik. Ankara Şoförler Odası Başkanı ve cüzdanımı teslim eden şoför ağabeye teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Taksiciden örnek davranış

Oda Başkanı Yiğiner, taksici Yılmaz’ı Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

BAKMADAN GEÇME!