Tahta kapalı giden gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Tahta kapalı giden gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2022 15:21

Sezonun devre arasında bu yönde adım atamayan kırmızı-siyahlılar, toplam 3.6 milyon Avro’luk borcun, 2.6 milyon Avroluk kısmını ödeyerek, yeni isimleri kadroya katma düşüncesinde. Sandro Lima’nın, Güney Kore ekibi Gwangju’ya transferi netleşti.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde yapılan olağan genel kurulda yeni başkan ve yönetim belirlenip, şirketleşme konusu kulüp delegelerince onaylanırken, gözler yeni sezonda kurulacak kadroya çevrildi. Kırmızı-siyahlı cephede öncelik, mevcut transfer yasağının kaldırılması ve sonrasında da transferi düşünülen isimlerle ilgili somutadımların atılması.
Geride kalan sezon başlarken transfer yasağı ile karşılaşan Beştepe, son bir hamle ile tahtayı açıp, maçlara geçilmeden kısa üre önce kadro yapılanmasını tamamlayabilmişti. Devre arasında, yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle transfer yasağını kaldırma yönünde olumlu adım atılamazken, yeni futbol mevsiminde benzer sorunla karşılaşılmaması için maddi kaynak oluşturma çabaları sürüyor.
Gençlerbirliği’nde transfer yasağına konu olan dosyaların toplam maliyeti 3.6 milyon Avro civarında. İlk etapta tahtanın açılması için gerekli rakam ise 2.6 milyon Avro. Yönetim, Haziran ayının sonuna kadar bu miktarı bulup, transfer konusunda yürüttüğü girişimleri sonuçlandırma hedefinde.

YERLİ VE YABANCI İSİMLER TAKIMDAN AYRILDI

Gençlerbirliği, sözleşmesi devam eden oyuncular dışında, şu ana kadar iç transferde sol bek Muhammed Bayır ile kontrat uzatma konusunda anlaştı. Kırmızı-siyahlı ekibe Belçika’dan kiralık olarak gelen Blessing Eleke, eski takımına döndü. Sezonu 7 golle tamamlayan Nijeryalı forvet, disiplinsiz davranışları ile takımın huzurunu kaçardığı için gidişi, hem teknik ekibi hem de yönetimi sevindirmiş durumda. Takımdan ayrılan bir diğer yabancı ise LuaLua oldu. 250 bin Euro talepte bulunan LuaLua, için Gençlerbirliği kulübü oyuncuyu sağlık kontrolüne soktu. Futbolcunun sakatlık riski yüksek çıkınca, kendisinin sözleşmesi maç başına çevrildi. 18 maç oynayan tecrübeli oyuncuya, faydalı olamadığı gerekçesi ile yol verildi.
Gençlerbirliği alt yapısından yetişen isimlerden Arda Kızıldağ, Ömürcan Artan ve Rahmetullah Berişbek, takımdan ayrılan diğer isimler oldu. Arda, Süper Lig temsilcilerinden Gaziantep FK’ya imza atarken, Ömürcan’ın da aynı takıma gideceği belirtiliyor. Rahmetullah’ın ise Süper Lig ekiplerinden Giresunspor ile anlaştığı ileri sürülüyor. Veda mesajı ile Beştepe’den ayrıldığını belirten İlker Karakaş’ın durumu ise belirsiz.
Geride kalan sezon başında transfer edilen Kerim Avcı, Beştepe’de 38 gün kaldıktan sonra Royal Hastanesi Bandırmaspor’a geçmiş, Kerem Can Akyüz de devre arasında Kocaelispor’a gitmişti. 5 Haziran’da yapılan olağan genel kurulda konuşan başkan, kendilerini yarı yolda bırakan iki futbolcu için ağır ifadeler kullanmıştı.

Haberin Devamı

SANDRO LİMA ROTASINI GÜNEY KORE’YE ÇEVİRDİ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde geride kalan sezon en çok gol atan oyuncu olan Sandro Lima, son bölümlerine girilen ve puan farkı ile Güney Kore 2. Ligi’nin lideri durumundaki Gwangju’ya transfer oldu.
Güney Kore ekibi, uzun süredir gündemde olan transferi, Sando Lima’nın Gwangju formasıyla çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak resmen açıkladı.
Brezilyalı futbolcu, geçen sezon Gençlerbirliği forması altında 13 gol atarken, 6 da gol pası verip, başarılı bir performans sergiledi.
Beştepe’ye, Çin Lig ekiplerinden Tianjin Jinmen takımından gelen ve kırmızı-siyahlı formayı 1.5 yıl giyen sambacı, ilk döneminde tutuk bir görüntü çizerken, ikinci yılında futbolu ve golleri ile taraftarın gönlünü kazanmayı bildi.

 

Haberin Devamı

YENİ İSİMLER GÜNDEMDE

Transfer tahtasını açmak için maddi kaynak oluşturma çabalarına hız veren Gençlerbirliği, kadroya katmayı planladığı isimlerle de temaslarını sürdürüyor. Başkent ekibinin gündemindeki ilk isim, geride kalan sezon Spor Toto 1. Lig’den düşen Nasadoge Menemenspor’un sezonu gol kralı olarak tamamlayan forveti Ahmet Sagat. Kırmızı-siyahlılar, 26 yaşındaki oyuncuyu Beştepe’ye getirmeye çalışırken, İzmir ekibi, ilk görüşmede kendilerine iletilen 150 bin Avroluk bonservis bedelini düşük bulup, teklifi geri çevirmişti.
Gençlerbirliği’nin transfer gündemindeki diğer bir ismin Osmaniyespor forması giyen Mehmet Sefa Etöz olduğu öğrenildi. Sivasspor alt yapsında oynayan, Bayrampaşa forması giyen 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, geride kalan sezonu geçirdiği Osmaniyespor’da 34 maç oynarken, bunların 33’ünde sahaya 11’de çıktı. Mehmet Sefa Etöz, 6 ve 8 numara pozisyonlarında görev yapıyor.

Haberin Devamı

TEOMAN YAMANLAR HAYATINI KAYBETTİ

Gençlerbirliği’nde 3 farklı dönemde görev yapan teknik direktörlerden Teoman Yamanlar, hayatını kaybetti. Gençlerbirliği kulübü tarafından Yamanlar’ın vefatı nedeniyle yayınlanan mesajda; “Hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Merhuma, Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.
Gençlerbirliği’nin yanı sıra uzun yıllar Türk futboluna milli takım seviyesinde de hizmetlerde bulunan Teoman Yamanlar’ın cenazesi dün Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BABALAR GÜNÜNE ÖZEL KUTLAMA

Gençlerbirliği kulübü, Babalar Günü’nü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı. Mesajda, “Sokakta oynarken ilk golümüzde, tribündeki ilk tezahüratımızda, hayatın her anında yanımızda olan babalarımızın Babalar Günü kutlu olsun” ifadelerine yer verildi.
Ankaragücü kulübü de sosyal medya hesabından, “Varlıklarıyla huzur bulduğumuz; şefkat, sevgi ve fedakarlığın simgesi tüm babaların Babalar Günü kutlu olsun” mesajını paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!