Tabip Odası Başhekim Çakmakçı’ya sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tabip Odası Başhekim Çakmakçı’ya sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 00:00

Ankara Tabip Odası (ATO), genç bir kıza taciz iddiasıyla gündeme gelen Ulucanlar Göz Hastanesi’nde yaşanan olayların ardından başhekim Ömer Çakmakçı’ya sahip çıktı.

Çakmakçı’yla Hastane Müdürü Mehmet Doğan, bir personelin hastayı taciz ettiği iddiaları üzerine kavga etmiş, Çakmakçı’nın olayı örtbas etmeye çalıştığı iddia edilmişti.

ATO Yönetim Kurulu üyesi Vahide Bilir, Ulucanlar’ın kamunun en büyük göz hastanesi olduğuna dikkat çekerek, "Hastane üzerinde oyunlar oynandığını ve başhekim Çakmakçı’nın buna kurban gittiğini" iddia etti.

Hastanedeki taciz iddiasının asılsız olduğunu öne süren ve yapılan incelemelerden de bunun anlaşıldığını kaydeden Bilir, şunları söyledi:

"Yapılan incelemeden görüldüğü üzere hasta ve yakınları şikayetlerini doğrudan hastane müdürü Mehmet Doğan’a yapmalarına rağmen, gerekli işlem yapılmamış ve hastaların hak arama talepleri yerine getirilmemiştir. Hasta yakınlarının koridorda bağırmaları üzerine baştabip Op. Dr. Ömer Çakmakçı’nın haberdar olduğu, anında incelemeci tayin ederek bu şikayetin gereği işlemlerin yapıldığı anlaşılmaktadır.

Hastanın bu hak arama talebine duyarsız kalan ve işlem yapmayan hastane müdürüyle tartışmanın da bu yüzden çıktığı anlaşılmaktadır. Bu hususta görevini ihmal ederek hasta hakları ihlaline sebebiyet veren müdür Mehmet Doğan’a 9 Ekim’de 1/30 aylıktan kesme cezası verilmiştir.

Baştabip Ömer Çakmakçı’nın talebi üzerine 25 Eylül’de hastanede gelişen tüm olaylar halen Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından da soruşturuluyor.

HALLÜSÜNASYON GÖRDÜ Baştabibin iki muhakkik tayin ederek yaptırdığı 3 Ekim tarihli raporunda böylesi bir cinsel tacizin zaman, mekan ve yoğun personel sirkülasyonu nedeniyle olamayacağı kanaati hakimdir. Bu rapora göre, hastaya uygulanan demizolon ve fentany ilaçları dolayısıyla gelişen hallüsünasyona bağlı bir olay olduğu kanaati hakimdir. Bu ilaçlara bağlı cinsel fantezilerin zaman zaman görülebildiği uzmanlarca da teyit edildiği bu raporun içeriğinden anlaşılmaktadır. Ankara Tabip Odası olarak, verilen hizmetin niteliği, yetiştirilen uzman tabiplerinin kalitesi ve ülkemiz oftalmoloji ortamına yaptığı katkıları dolayısıyla Türkiye’nin kendi dalında en büyük kamu hastanesi olan Ulucanlar Hastanesi ve hekimlerinin her zaman yanında olacağımızı ifade etmek isteriz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!