Suskun forvetlerin görevleri artacak

Güncelleme Tarihi:

Suskun forvetlerin görevleri artacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2021 23:40

Milli maç arasının ardından Süper Lig’de yeni bir dönem başlayacak. Kümede kalma mücadelesi veren kırmızı-siyahlılarda taraftar, Stancu, Sio ve Lima’nın, vites yükseltip ekstra işler yapmasını bekliyor.

Haberin Devamı

Süper Ligde, yeni teknik Direktörü Özcan Bizati yönetiminde oynadığı son iki maçı kazanarak, son basamaktan kurtulan Gençlerbirliği, milli maçlar için verilen araya moralli girerken, sonraki sürece de umut taşıdı. Kırmızı-siyahlılar için, bundan sonraki dönem daha zorlu ve heyecanlı geçecek. Geride kalan 31 hafta sonunda 27 puan toplayan Başkent ekibinin, lige tutunma hesapları içinde, 41-42 puan bandına gelmesi için 14-15 puan daha toplaması gerekiyor. Bu kritik süreçte, en büyük görev, bu sezon şu ana kadar beklentileri karşılayamayan ikili Bogdan Stancu ve Giovanni Sio ile ligin ikinci devresinde takıma katılan Sandro Lima’ya düşüyor. Ekstra puanlara ihtiyaç duyulacak bu dönemde, forvet hattından gelecek katkı çok büyük önemde. Üç oyuncu, ligin tamamlanan bölümünde sadece birer kez gol sevinci yaşayıp, toplamda 3 gollük bir destek sağladı. Şimşekler’de bu sezon en çok gol atan oyuncular; Daniel Candeias, Piris de Motta ve Sefa Yılmaz oldu. 3 oyuncu 4’er kez fileleri havalandırdı. Devre arasında Trabzonspor’a transfer olan Berat Özdemir de 3 gollük bir katkı yapmıştı.

EN AZ GOL ATAN TAKIMLARDAN

Gençlerbirliği, bu sezon şu ana kadar toplam 26 kez rakip ağları havalandırdı. Ligin dibindeki Yukatel Denizlispor ile aynı sayıda gol atma başarısı gösteren kırmızı-siyahlılar, Hes Kablo Kayserispor’un (22) ardından bu alanda en kötü tabloya sahip 3 takımdan biri konumunda. Geçen sezon takımın attığı gollerin çoğu Stancu (14) ve Sio’dan (10) gelmişti. Bu sezon bu ikilinin, yaşadıkları sakatlık ve hastalığın da etkisiyle sönük kalan performansı, takımı skor konusunda çok zorladı.
Şu ana kadar 13 maçta görev yapan Bogdan Stancu, tek golünü ligin 4. haftasında 1-0 kazanılan Beşiktaş maçında atarken, sonraki süreçte sakatlıkların ötürü takımdan ayrı kaldığı dönemler geçirdi. En son 15 Şubat’ta Eryaman Stadı’nda oynanan ve 3-0 kaybedilen Beşiktaş maçının 64. dakikasında oyuna giren tecrübeli forvet, o tarihten sonra yine formayı unuttu. Milli maçlar öncesinde takımla çalışmalara başlayan Stancu’nun 15 günlük molanın ardından sahalara daha zinde dönmesi bekleniyor.

KONYA MAÇINDAN SONRA OYNAMADI

Gençlerbirliği’nin geride kalan sezonki performansını aradığı bir başka ismi Giovanni Sio, toplam 16 maçta görev yaparken bir gol atma başarısı gösterdi. (Atakaş Hatayspor) İyi başlayamadığı sezonda beklentilerin uzağında kalan tecrübeli futbolcu, ikinci devrenin ikinci haftasında, 3 Şubat’ta oynanan İttifak Holding Konyaspor maçının ardından yaşadığı rahatsızlık sonucu tedavi altına alındı. Uzun süren tedavi süreci tamamlanan ve takımla idmanlara çıkan Sio’nun, milli aranın ardından sahalarda olması umut ediliyor. Kırmızı-siyahlı ekibin bir başka gol ümidi ise Brezilyalı Sandro Lima. Ara transfer döneminin son günlerinde Çin’den Beştepe’ye gelen, karantina süresini geçirdiği için bazı maçları kaçıran Lima, oynadığı 6 maçta 1 gol attı.
Gençlerbirliği, arının ardından, Süper Ligin 32. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!