Süpürge yetmiyor

Güncelleme Tarihi:

Süpürge yetmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2018 16:01

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki cadde ve bulvarlarda 7 gün 24 saat esasına göre temizlik yapan yol süpürme araçlarının yetersiz olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Başkanvekili Nail Çimen, 80 araçtan sadece 32’sinin aktif olarak çalıştığını açıkladı.
Meclis, önceki gün Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’na 2018 yılında alınacak olan 5 adet yol süpürme aracı sayısının 30 olarak revize edilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı’nı görüştü. Yazıda süpürme araçlarının hizmetlerde yetersiz kaldığına dikkat çekildi. CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, oturumu yöneten Nail Çimen’e “Bunun bütçesini nasıl revize edeceksiniz” diye sordu. Süpürge araçlarının yetersiz olduğunu belirten Çimen ise şu bilgileri verdi:

140 ARACA İHTİYAÇ VAR


“Kent Estetiği Daire Başkanımızın bana verdiği bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetleri yerine getirebilmesi için 140 araca ihtiyacı var. Mevcutta 80 aracımızın olduğu, 80 aracın da sadece 32 tanesinin aktif çalışabildiği, diğerlerinin de eskidiği sık sık arıza yaptığı ve ihtiyaca cevap vermediği yönünde bilgi aldım. 80 araç var düşüncesiyle önce 5 araç söylenmiş. Kent Estetiği Dairesi bunu kendi bütçesinden ilave bir şey olmadan halledecek. Acilen 10 tanesine ihtiyaç olduğu, diğerlerini de imkan oldukça alacaklar.” 

BAKMADAN GEÇME!