Süper Lig’e 1 puan uzakta

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig’e 1 puan uzakta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2022 16:30

Bandırmaspor ve İstanbulspor’un rakiplerine yenilmesi sonrasında, sarı-lacivertli ekibi uzaktan da olsa endişelendiren tablo ortadan kalktı. Başkent ekibi, hafta sonunda konuk edeceği Samsunspor maçında berabere bile kalsa vizeyi alacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in lideri MKE Ankaragücü, 34. hafta mücadelesinde, ligin son sırasında bulunan ve haftalar önce küme düşen Balıkesirspor’u 2-0 yenerek, Süper Lig kapısına bir adım daha yaklaştı. 66 puanla ve maç fazlası ile zirvede bulunan MKE Ankaragücü play-off hattında yer alan ve uzakda olsa kendisini endişelendiren takipçileri İstanbulspor ve Royal Hastanesi Bandrımaspor’un haftayı yenilgi ile kapatması sonrasında iyice rahatladı.
Sarı-lacivertli ekibin hemen ardından, 63 puanla ve maç eksiği bulanan Bereket Sigorta Ümraniyespor takip ediyor. Royal Hastanesi Bandırmaspor, Gençlerbirliği yenilgisiyle 55 puanda, İstanbulspor da BŞB Erzurumspor mağlubiyeti ile 54 puanda kaldı.
Ligin 36. haftasını bay geçecek olan MKE Ankaragücü, içerde; Yılport Samsunspor ve Beypiliç Boluspor, Aktepe Stadı’ndaki derbide de Ankara Keçiörengücü ile karşılaşacak.
Ankaragücü, rakiplerinin tüm maçlarını kazanması durumunda, 1 puan alsa bile Süper Lig’e çıkmayı garantileyecek. Ankaragücü, kalan 4 maçta 1 puanda kalsa bile 67 puana ulaşacak. İstanbulspor, 4 maçını kazanması durumunda ancak 66 puana yükselecek. Royal Hastanesi Bandırmaspor, aynı şartlar gerçekleşse 67 puana çıkacak ancak ikili averaj üstünlüğü Ankaragücü’nde olduğu için, Süper vizeyi alan takım sarı-lacivertliler olacak.

KWABENA OWUSU TAKIMA GOLLE DÖNDÜ

Ligin 33. haftasında, kendi evinde Altınordu’ya karşı aldığı 3-2’lik yenilgi sonrası sarsılan Ankaragücü, zayıf rakibi karşısında hata yapmadı. Sarı-lacivertliler, mücadeleyi Kwabena Owusu ve Yasin Güreler’in golleri ile kazandı. Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında gördüğü karttan sonra maçın hakemine yönelik sportmenliğe aykırı davranışı nedeni ile ekstra iki maç ceza alan ancak cezası Tahkim Kurulu tarafından cezası 1 maç indirildiği için Balıkesirspor karşısında yeniden takıma dönen Kwabena Owusu, takımını ilk golünü attı. Sezonun ilk yarısında başkentte oynanan maçı da Ankaragücü 2-0 kazanmıştı.

HEDEFİMİZE ADIM ADIM YAKLAŞTIK

Ankaragücü’nün Teknik Sorumlusu Mustafa Altındağ, Balıkesirspor karşısında sahaya mutlak kazanmak için çıktıklarını ve bunu başardıklarını dile getirdi.
Altındağ, kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“Kazandık ve mutluyuz. Sezon başından beri bir hedefimiz vardı. O hedefe adım adım yaklaştık. Şimdi önümüzde bir adım kaldı. Onu da önümüzdeki maçlarda atıp şampiyon olacak ve bir üst lige çıkacağız. Balıkesirspor da iyi mücadele verdi. Genç bir takım olarak karşımızda bizi zorladılar. Onlara da gelecek sezon için başarılar diliyorum. Önümüzdeki maça bakıp şampiyonluğumuzu kutlamak istiyoruz.”

7 GENÇ OYUNCUYLA MÜCADELE ETTİK

Ankaragücü’ne 2-0 yenilen Balıkesirspor’un Teknik Sorumlusu Alaettin Hikmet Işık, izleyen herkesin maçtan keyif aldığını belirterek, “Ankaragücü karşısında verilen performans ve yapılan mücadeleden son derece memnunum” dedi.
Işık, maçla ilgili değerlendirmesinde, sahaya çıkan 11’de 7 genç oyuncuya forma verdiklerini belirtip, şunları söyledi:
“Karşılaşma içinde yaptığımız değişikliklerle birlikte 12 genç oyuncu sahada yer aldı. Balıkesirspor, Spor Toto 1. Lig tarihinde 12 gençle ilk kez oynuyor. İlk 11’de 7 gencimizin oynaması ve şampiyonluğa giden Ankaragücü karşısında gösterdikleri performans beni son derece memnun etti. Karşımızda güçlü ve iddialı bir Ankaragücü vardı. Şampiyonluğa koşan bir takımla mücadele ettik. Biz de kora kor şekilde mücadelemizi oyunun sonuna kadar sürdürdük. Yakaladığımız gol fırsatları oldu. İlk yarıda üç çok net pozisyona girdik. İkinci devrede de 2 gollük atağımız var. Bunları gole çevirebilseydik, skor daha farklı olabilirdi. Bundan sonraki karşılaşmalara da gençlerle çıkacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!