Süper kutlama 19 Mayıs’ta

Güncelleme Tarihi:

Süper kutlama 19 Mayıs’ta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 15:32

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, elde edilen başarının, Süper Lig’deki büyük hedefe ulaşmak için atılan adım olduğunu söyledi. Sezon başında belirledikleri noktaya geldiklerini dile getiren Koca, “Şampiyonluk kutlamasını 19 Mayıs Stadı’nın yerinde yapıp, yeni stadın inşaatının başlaması için camiaya bir mesaj vereceğiz” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de bitime 3 hafta kala 67 puana ulaşıp, bir yıl aranın ardından tekrar Süper Lig’e dönen Ankaragücü’nde, hem sevinç hem de heyecan var. Eryaman Stadı’nda, Yılport Samsunspor ile golsüz berabere kalarak yeniden Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazanan sarı-lacivertli ekipte; yönetim, teknik kadro, oyuncular, çalışanlar ve taraftarlar haklı bir gururu yaşıyor.
Başkent ekibi, önceki günkü sonucun ardından, son 6 sezonda üçüncü kez kupaya uzandı. 2011-2012 sezonundan sonra, idari ve mali açıdan büyük sıkıntılar çeken, alt liglerde zorluklar içinde mücadele etmek zorunda kalan sarı-lacivertliler, 2016-2017 sezonunda TFF 2. Lig’de ilk sırayı alıp TFF 1. Lig’e, bir sezon sonra da mücadele ettiği kulvarda, Çaykur Rizespor ile birlikte Süper Lig’e yükselme başarısı gösterip, taraftarına kupa coşkusu yaşattı. Başkent ekibi, favori olarak başladığı ve zirve yarışının hep içinde olduğu 2021-2022 sezonu sonunda da bitime 3 maç kala, sarı-lacivert renklere gönül verenleri bir kez daha mutlu etme başarısı gösterdi.
Önceki günkü maç 0-0 sona ererken, MKE Ankaragücü’nün 2021-2022 sezonunda gol sevinci yaşayamadığı tek rakibi Yılport Samsunspor oldu. İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden sarı-lacivertliler, sezon boyunca sadece Karadeniz ekibine gol atamadı.

Haberin Devamı

Süper kutlama 19 Mayıs’ta

ANKARAGÜCÜ 112 YILLIK BÜYÜK BİR KULÜPTÜR

MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, “Bir takım eğer Süper Lig’de oynuyorsa büyük bir hedefinin olması lazım. Ankaragücü 112 yıllık bir camia. Süper Lig’de en çok oynayan 4. takım. Bu şampiyonluk, Süper Lig’deki hedefe ulaşmak için atılan bir adım” diye konuştu.
Başkan Faruk Koca, ligin çok stresli geçtiğini belirtip, şunları söyledi:
“Bu kulvarda, kimin kimi yeneceği hiç belli olmuyor. Biz, baştan beri hazırlıklarımızı bugüne göre yaptık. Bazı maçlarda belki oyun olarak istediklerimizi yapamamış olabiliriz. Ancak, yönetim, teknik kadro ve oyuncular olarak sezonun başında hedefimize odaklandık. Tekrar Süper Lig’e çıkmak için gerekenleri yaptık. Samsunspor maçında da bu hedefe ulaştığımız için çok mutluyum. Kısa bir ayrılığın ardından tekrar Süper Lig’e çıktık, bir şampiyonluk kutlaması olacak. O şampiyonluk kutlamasını da inşallah önümüzdeki günlerde, 19 Mayıs Stadı’nın yerinde yapacağız. Özellikle o gün 19 Mayıs’ın inşaatının başlaması için camiaya bir mesaj vereceğiz. Hükümetimiz, bu anlamda çok duyarlı. O gün 19 Mayıs alanını hazırlayıp, şampiyonluğun bütün coşkusunu orada yaşayacağız. Samsunspor’a karşı stresli bir maç oynadık. Maç bittikten sonra da stresliydik. Bir beraberlik yetiyordu bize ve onu başardık. Ben şuna inanıyorum. Bir takım eğer Süper Lig’de oynuyorsa büyük bir hedefinin olması lazım. Ankaragücü, 112 yıllık bir kulüp. Süper Lig’de en çok mücadele eden 4. takım. Bu şampiyonluk, Süper Lig’deki hedefe ulaşmak için atılan bir adım.”

Haberin Devamı

ŞUNU BİLSİNLER İYİ GÜNLER ONLARI BEKLİYOR

“3 bayramı birden yaşıyoruz. Çok mutluyuz ve çok coşkuluyuz. Şampiyon olmanın farklı bir heyecanı ve atmosferi var. Camia büyük bir beklenti içindeydi. Biz başından beri Süper Lig’i hakkettiğimizi belirttik. 1 Mayıs Emekçi Bayramı’nı, Ankaragücü’nün şampiyonluk bayramını ve Ramazan Bayramı’nı hep birlikte coşku, sevinç ve gururla kutluyoruz. Bu takımı, İmalat-ı Harbiye’nin işçileri kurdu. İşçilerin kurduğu takım 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda şampiyon oldu. Taraftarın şunu bilmesini istiyorum. Ankaragücü’nü iyi günler bekliyor.”

Süper kutlama 19 Mayıs’ta

BAŞARIYI SONUNA KADAR HAKE EDEN TAKIMDIK

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı Ankaragücü’nün layık olduğu yere geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Buna bizim vesile olmamız, hayatımızın gurur verici zamanlarından biri. Sezon başından sonuna kadar ligi domine eden, sonuna kadar hak eden bir Ankaragücü vardı. Samsunspor maçında istediğimiz sonucu alıp, bayramdan önce bayram yaşadık. Umarım bundan sonra, Ankaragücü hak ettiği ligde kalır. Herkes başka bir sevinç ve duygu yaşıyor. Bütün oyuncularımı yürekten kutluyorum, hepsini alınlarından öpüyorum. Taraftar bu takımın her şeyi. Bugüne kadar bizi destekleyen, desteklemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz de bir sene boyunca karakterimizi bozmadan saygı gösterdik. Hepsine çok teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

AİLE BOYU MUTLULUK

Süper kutlama 19 Mayıs’ta

Ankaragücü ile Samsunspor arasında oynanan müsabakanın 0-0 sonuçlanmasının ardından, sarı-lacivertli ekip Süper Lig’e yükselirken, Eryaman Stadı tam bir karnaval alanına döndü. Taraftarların sevincine, futbolcular, eşleri ve çocukları ile birlikte eşlik etti. Eren Derdiyok, Erdem Özgenç, Yusuf Abdioğlu, Abdullah Durak ve Sinan Osmanoğlu’nun aileleri saha içindeki coşkuya ortak oldu.

Süper kutlama 19 Mayıs’ta



YUSUF’UN İKİNCİ GURURU

Ankaragücü’nün takım kaptanlarından Yusuf Abdioğlu, sarı-lacivertli forma altında, ikinci kez Süper Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Sezon başında Hatayspor’dan başkente gelen Yusuf, 2017-2018 sezonunda da Ankaragücü’nde görev almış ve takımı ile birlikte Süper Lig’e çıkma sevinci yaşamıştı. O dönem aynı takımda beraber mücadele ettiği arkadaşı Erdem Özgenç de aynı mutluluğu ikinci kez tattı. Sezon içinde kritik maçlarda attığı gollerle takımına önemli puanların kazandıran tecrübeli savunmacı, maç sonu mutluluğunu aile ile paylaştı.

Haberin Devamı

Süper kutlama 19 Mayıs’ta

TARAFTARA BAYRAM HEDİYESİ

Ankaragüçlü futbolcular maç sonu sevinçlerini paylaşırken, başarıyı taraftarlara bayram hediyesi olarak sundu.
Kanat oyuncularından Murat Uçar, sezon başındaki hedefe ulaştıklarını ve artık söylenecek bir şeyin kalmadığını ifade edip, şöyle konuştu:
“Bu büyük camianın hak ettiği yerde olması gerekiyor. Sezon başında yeni bir kadro kuruldu. Biraz sıkıntılar yaşadık. Şehri tanımaya çalıştım. Bu süreci kısa sürede atlatıp, kendi işime yoğunlaştım. Takım olarak güzel bir sezon geçirdik. Şampiyonluğu, taraftarımıza, Ankara’ya gönül verenlere hediye ediyoruz. Ankaragücü, Süper Lig’de hep kalmalı.”

ATMOSFERİ HERKES YAŞAMALI

Ankaragücü’nün tecrübeli kalecisi Akın Alkan, sezon başından bu yana şampiyon olacaklarını söylediklerini hatırlatıp, “Buraya şampiyonluk için geldik. Bu takım şampiyon olmak için kuruldu. Kesinlikle play-off düşünülmedi. Sonunda bunu başardık. Bu şampiyonlukta herkesin çok emeği var. Ankaragücü’nün yeri Süper Lig, hatta Süper Lig’de bile üst sıralardır. İnanılmaz bir taraftarı, inanılmaz bir atmosferi var. Herkesin buraya gelip bu atmosferi görmesi lazım. Biz de bunu başararak ilk adımı attık. Çok mutluyuz, bundan sonra biz oluruz olmayız. Ankaragücü’nün yeri her zaman Süper Lig olmalı” diye konuştu.

HEPİMİZ ÇOK İNANDIK

Sakatlığı nedeni ile Balıkesirspor maçının ardından Samsunspor karşılaşmasında da forma giyemeyen savunmanın tecrübeli isimlerinden Sinan Osmanoğlu, çok inandıklarını ve çok istediklerini belirtip, şunları söyledi:
“Bu başarıda çok büyük bir emek var. Lig boyunca önemli bir mücadele verdik. Zor şartlarda ayakta kalmayı bildik. Genel anlamda iyi bir sezon geçirdik. Bu duyguların tarifi yok. Ankaragücü büyük bir camia. Bu kulüp içinde böyle bir duyguyu yaşamak da benim için çok özel.”

DOYASIYA KUTLASINLAR

Başkent ekibinin savunma oyuncularından Alperen Babacan, sezon başındaki kamptan itibaren tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getirip, şunları söyledi:
“Çok emek verdik, çok çabaladık. Her maç üzerine ekleyerek bu sonuca ulaştık. Zaman zaman tökezlesek de inancımızı yitirmedik, zorlukların üstesinden geldik. Kazanarak şampiyon olmayı isterdik ancak artık Süper Lig’deyiz bunun keyfini yaşıyoruz. Biz taraftarı mutlu etmek için mücadele ettik, Ankaragücü taraftarı şampiyonluk sevincini doyasıya yaşasın.”

Süper kutlama 19 Mayıs’ta


“BİZ GELDİK” PAYLAŞIMI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaragücü’nün, Süper Lig’e yükselişini, “Biz geldik” paylaşımı ile kutladı.
Sosyal medya hesabından bir video yayınlayan Mansur Yavaş’ın paylaşımına taraftarlardan beğeni geldi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, maç öncesinde Ankara’nın farklı yerlerindeki ilan panolarını ‘Tüm şehir yanında şampiyon Ankara’ görselleri ile donatmış, Ankara BŞB binasına da dev boyutta Türk ve Ankaragücü bayrağı asılmıştı.

Süper kutlama 19 Mayıs’ta

ŞAMPİYONLUK TİŞÖRTLERİ SATIŞTA

Ankaragücü yönetimi, sezonun anısına şampiyonluk tişörtleri hazırladı. Yusuf Abdioğlu, Bahadır Han Güngördü ve Murat Uçar’ın tanıtımını yaptığı ilk tişörtler, ‘Şanınla şerefinle, layık olduğun yerdesin Ankaragücü’ sloganı ile satışa sunuldu.
Sezonun bundan sonraki bölümündeki maçlarını başkentte oynayacak olan Ankaragücü, bu haftayı bay geçtikten sonra, Beypiliç Boluspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak. Sezonun son maçını ise Aktepe Stadı’nda, Keçiörengücü’ne karşı oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!