Stres yönetimi başarıyı beraberinde getiriyor

Güncelleme Tarihi:

Stres yönetimi başarıyı beraberinde getiriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2024 12:38

Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) son iki ay kala adaylara önerilerde bulunan Seviye Eğitim Kurumları Koordinatörü Ali Murat Karabağ, “Başarıya giden yolda disiplinli ve düzenli olmak kadar planlarında esneklik yapabilmeleri de çok önemlidir. Durumlara uyum sağlayabilme stres yönetimini de beraberinde getirir” dedi.  Kaygı yönetiminin başarı üzerinde belirleyici olduğunu da belirten Karabağ, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HİÇ OKUMADIKLARI TÜRDE KİTAP OKUSUNLAR

“LGS’ye son iki ay kala çocuklarımız kaygıyla süreçten kopup vazgeçenlerden olabiliyor. Bunun temel nedeni konuları yetiştiremeyecekleri, sorularını bitiremeyecekleri dolayısıyla ailelerine, arkadaşlarına karşı mahcup olacakları kaygısıdır. Bu kaygıyı yenmelerini sağlamanın ilk adımı çocuklarımıza olan sevgimizin bir karşılığın sonucu olmadığını hissettirmektir. Biz okullarımızda ve kurslarımızda aşağıda belirteceğimiz maddeleri uygularken onlara tüm desteği vermeye devam ediyoruz. Öncelikle çocuklarımızın azalan zamanı nasıl verimli kullanacaklarını kısaca özetleyelim. Düzenli bir çalışma programı oluşturduklarını ve her gün hangi konulara ne kadar süre ayıracaklarını belirlediklerini düşünüyorum. Bu öz disiplin içinde öncelikle yapmaları gereken müfredatı baştan tarayıp zayıf alanlarını belirlemeleri ve bu konular için ekstra zaman ayırmaları gerekmektedir. Zaman ne kadar daralırsa daralsın kitap okumaktan vazgeçmemeleri ve hiç okumadıkları türde kitaplar okuyarak zihin çerçevelerini zorlamalarını isteriz. Bu amaçla kurslarımızda ve yayınlarımızda ortaya koyduğumuz yeni eğitim modelinin çocuklarımızı her defasında başarıya götürdüğünü gözlemliyoruz. Eğitimcilerin ulusal sınavlarda başarı için rehberlik hizmetlerine ve dolayısıyla süreç analizine önem vermeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

Stres yönetimi başarıyı beraberinde getiriyor

Seviye Eğitim Kurumları Koordinatörü Ali Murat Karabağ

DERS ARALARINDA BULMACA ÇÖZÜN

“Geçmiş dönem soruları ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan örnek soruları önemsemeli ve çözmeliyiz ancak bu soruları mümkün olduğunca sınıf ortamında ve zamana riayet ederek çözmeleri gerekmektedir. Ders çalıştıkları alanları sınav ortamı gibi sade ve yalın hale getirmelerini tavsiye ederiz. Sonrasında aynı hedefe sahip arkadaşlarıyla bir araya gelerek birlikte çalışabilir, zekâ oyunları oynayabilir, soru çözebilir ve birbirlerine destek olabilirler. Başarıya giden yolda disiplinli ve düzenli olmak kadar planlarında esneklik yapabilmeleri de çok önemlidir. Durumlara uyum sağlayabilme stres yönetimini de beraberinde getirir. Sağlığımızın her şeyden önemli olduğunu unutmayarak uyku düzenimize, beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmeliyiz. Günlük yürüyüş yapmalı, ders aralarında bulmaca çözmeli, satranç öğrenmeli/oynamalı, ailemizle vakit geçirmeliyiz. Son bir ayda yapılacak yoğun çalışma çocuğumuzu başarıya götürecektir. Kendinize güvenin, önerilerimizi uygulayın ve çalışmalarınıza odaklanın. Başaracaksınız.”

BAKMADAN GEÇME!