Stilletto’nun cevabını seyirciye bırakmak istedim

Güncelleme Tarihi:

Stilletto’nun cevabını seyirciye bırakmak istedim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2021 01:26

Ankaralı oyun yazarı ve sinemacı Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği, başrollerini Murat Kılıç ve Nihal Yalçın’ın paylaştığı ‘Stiletto’, bugün ‘Ankara Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatan filmin yazarı Can Merdan Doğan filminin, doğduğu şehrin festivalinde gösterilecek olmasından heyecanlı olduğunu belirtti ve Ankara için, “Ankara hayatı öğreten bir şehir” dedi. Doğan, film hakkında merak edilen soruları ve Ankara’yla ilgili düşüncelerini Hürriyet Ankara için yanıtladı:

Stilletto’nun cevabını seyirciye bırakmak istedim


*‘Stilletto’nun doğuş hikâyesini anlatır mısınız?
Stiletto’, pandemi sürecinde ve doktora çalışmalarım sırasında oluştu. Kişisel bir tarafı da var çocukluğumla ilgili. Filmle beraber hem kendimi özgürleştirdim hem de seyirci özgürleşsin istedim. ‘Bir nesne kimliğimizi tanımlayabilir mi?’ sorusundan yola çıktı ve cevabını seyirciye bırakmak istedim.

*Murat Kılıç ve Nihal Yalçın ile birlikte çalışmak nasıldı?
İkisiyle çalışmaktan da çok memnunum ve ilk filmimde böyle bir fırsatı yakaladığım için şanslı olduğumu biliyorum. Nihal ile ilgili bazen cümle kuramıyorum, hayranıyım ve çok iyi bir oyuncu. Murat rahatlığı, projeyi en başından tutkuyla sahiplenmesiyle kendime olan güvenimi de tazeledi. İki oyuncum da ‘bu bizim işimiz’ duygusuyla keyifle çalıştılar.

ANKARA HAYATI ÖĞRETEN BİR ŞEHİR

*Ankaralı biri olarak filminin Ankara’da gösteriliyor olması sizi heyecanlandırıyor mu?
Ben gerçek bir Ankaralıyım. Ankara’da doğdum. Bürokrasinin kalbinin attığı yerlerde, Çankaya’da geçtiği çocukluğum. Şimdi ailem emekli olduğu için Yenimahalle’de oturuyor, orası da ayrı bir Ankara. Ankara insanı büyütür, beni de büyüttü. Aşklarıyla, dostluklarıyla, hayatı öğreten bir şehir. 23 yaşıma kadar, Ankara Film Festivali ile Gezici Festival, Kızılırmak Sineması, Derya Sinemaları ile büyüdüm. Çok duygusal bir şehir benim için, değişimi de çok travmatik ve duygusal şehrin bence. Bir zamanlar seyircisi olduğum bir festivalde filmimin gösterilecek olması ve ailemle izleyecek olmam çok heyecanlı elbette.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!