Starların sporu Sanat Akademi’de

Güncelleme Tarihi:

Starların sporu Sanat Akademi’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2006 00:00

Son yılların gözde sporu ’Pilates’i Sanat Akademi’de. Ankara Devlet Balesi eski Baş Dansçısı Fahrettin Güven’den öğrenebilirsiniz.

MADONNA’DAN Hugh Grant’e, Meltem Cumbul’dan Ebru Akel’e ünlülerin tercih ettiği spor "Pilates"in Ankara’da en başarılı şekilde uygulandığı merkezlerden biri de Sanat Akademi.

Omurga sistemi, karın, sırt, omuz ve basen bölgelerine olumlu etki eden, yer egzersizlerini yogayla harmanlayan son yılların gözde sporu pilates’i Sanat Akademi’de Ankara Devlet Balesi eski Baş Dansçısı Fahrettin Güven’den öğrenebilirsiniz. Güven, bale figürleriyle mükemmel bir şekilde sentezlediği pilates’in zamanla vücutta oluşan deformasyonları önleyen, var olan deformasyonları ortadan kaldıran ve oluşmasını önleyen bir vücudu eğitme sistemi olduğunu kaydediyor.

BÜRO ÇALIŞANLARI

"Pilates, yaşlılığa yapılan iyi bir yatırım" diyen Güven, "Özellikle büroda çalışanların, öğrencilerin ve ev hanımlarının derslere yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çekiyor. Gününü masa başında çalışarak geçiren ve genelde basen bölgesinden şikayetçi olan Türk kadını için pilates’in en yararlı egzersizlerden biri olduğunu söyleyen Güven, "Egzersizler bütün kas gruplarını, özellikle de sırt, bel ve kalça bölgelerini çalıştırıyor. Kalçadaki yağların eritilmesine yardımcı oluyor. Katılımcılar, bel ve sırt ağrılarının azaldığını söylüyor" dedi. Haftanın dört günü Tunalı Hilmi’deki Sanat Akademi’de pilates dersleri veren Güven, bu spora olan ilginin her geçen artmasından mutluluk duyduğunu belirtiyor.

Pilates’i ünlü şarkıcı Madonna meşhur etti

AmerİkalI ünlü film ve ses yıldızlarının favori sporu haline gelen pilates, dünyada da hayran kitlesini giderek artırıyor. Pilates’in dünyada tanınmasında önemli etkisi olan Madonna 50 yaşında olmasına rağmen sağlığını ve performansını uzun zamandan beri disiplinli bir şekilde hocasıyla yaptığı pilates egzersizlerine borçlu olduğunu söylüyor. Diğer pilates meraklıları arasında Julia Roberts, Uma Thurman, Hugh Grant, Britney Spears, Meltem Cumbul ve Ayşe Tolga geliyor.

Dansın yaratıcısı Joseph Pilates

Pilates, 20. yüzyılın başlarında Alman Joseph Pilates (1880-1967) tarafından geliştirilen bir fiziksel fitness sistemi. Omurgayı desteklemekte önemli işlevi olan ve temel kaslar üzerine yoğunlaşan bir egzersiz programı olan pilates, nefes egzersizi tekniklerini de içeriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!