Stancu ve Toure listede

Güncelleme Tarihi:

Stancu ve Toure listede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2020 16:32

Ligi 36 puanla 13. sırada tamamlayan Gençlerbirliği’nde; 14 gol atan Bogdan Stancu gol krallığında 5. sırayı alırken, savunma oyuncusu Zargo Toure, en fazla süre alanlar arasına girmeyi başardı. 

Haberin Devamı

Süper Ligde, 2019-2020 sezonu, öncei gün oynanan Kasımpaşa-Medipol Başakşepir maçı ile tamamlanırken, Cemul Usta Sezonu’nda şampiyonluğu Medipol Başakşehir takımı kazandı. Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor ise Süper Ligden düşen ekipler oldu. Türkiye Futbol Federasyonu, tüm maçların tamamlanmasının ardından, sezonun istatistiklerini açıkladı. Listeye, Gençlerbirliği’nden iki isim girdi.
Beştepe’de ikinci baharını yaşayan Bogdan Stancu, Türkiye kariyerinde, bir takımda en fazla gol attığı sezonu geçirirken, 14 gol ile sezonu tamamlayıp, gol krallığı yarışında 5. sırayı aldı. Sezon içinde, sakatlığı ve cezası nedeni ile 8 maç kaçıran Rumen oyuncu, buna rağmen liste içine adını yazdırmayı bildi. 34 yaşındaki tecrübeli futbolcu, kulübü ile olan sözleşmesini, dönem içinde bir yıl uzattı. Gençlerbirliği’nin Fildişi Sahilli forveti Giovanni Sio ise ilk sezonunda 10 gol atarak, takıma katkı sağladı. Gol kralı unvanını, 24 golle Trabzonspor’un Norveçli forveti, Alexander Sorloth oldu.
Kırmızı-siyahlıların sezon başında Trabzonspor’dan transfer ettiği Senegalli savunma oyuncusu Zargo Toure ise sahada en uzun süre görev alan oyuncular sıralamasında, 15. basamakta kendine yer buldu. Yeni Malatyaspor kalecisi Farnolle, Gaziantep FK’dan Toşça ve Demir Grup Sivasspor’dan Appindangoye 34 maçın tamamında sahada 90 dakika mücadele edip, zirveye çıktı. Toure ise 32 maçta forma giyip, 2 bin 875 dakika sahada kaldı.

ANKARAGÜCÜ 7 KEZ PENALTI KULLANDI

Sezon istatistiklerinde, Başkent ekipleri adına öne çıkan rakamlar şöyle oldu:
Ankaragücü, ev sahibi olarak 4 kez galip gelirken (Malatyaspor ve Konyaspor ile birlikte), Gençlerbirliği bu alanda 5 kez kazanan taraf oldu. Lig şampiyonu Medipol Başakşehir, iç sahada 12 galibiyetle, en çok puanı toplayan takım oldu. Deplasmanda ise Ankaragücü 3, Gençlerbirliği 4 defa, rakiplerini yenme başarısı gösterdi. Deplasmanda en çok galip gelen takım ise 9 kez sahadan 3 puanla ayrılan lig ikincisi Trabzonspor oldu.
Ankaragücü, sezonda 7 kez penaltı kullanırken, Orgill, Alanya maçında belki de sezonun en kritik atışını kaçırdı. Sarı-lacivertliler, 4 kez kafa, 18 kez de ayakla gol atma başarısı gösterdi. Gençlerbirliği, sezon içinde 5 kez penaltı noktasına gitti. Kırmızı-siyahlı oyuncular, 28 golü ayakla, 4 golü ise kafayla ağlara gönderdi.
Gençlerbirliği futbolcuları, sezon boyunca 86 sarı, 6 kırmızı kart gördü. Hakemler, Ankaragücü futbolcularına 88 kez sarı, 7 kez da kırmızı kart çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!