Spor aşkına engel yok

Güncelleme Tarihi:

Spor aşkına engel yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 01:13

39 yıl önce geçirdiği iş kazasında bacağını kaybeden 65 yaşındaki Hüseyin Şengül, sabah sporunu aksatmıyor. Tek bacağıyla yaşama tutunan Şengül, koltuk değneklerinin yardımı ile hergün 6 kilometre yürüyüş yapıyor.

Haberin Devamı

Etlik’te yaşayan Hüseyin Şengül, 1976 yılında geçirdiği iş kazasında sol bacağını kaybetti. Kaza öncesi günlük spor yapan yapan Güler, bacağının birini kaybetmesine karşın alışkanlığından vazgeçmedi. Hergün Etlik’teki Zeynepçik Parkı’nda bulunan koşu pistine giden Şengül, düzenli spor ile mide kanserini yendiğini, diyabet hastası olmasına karşın kan şekerini ideal seviyeye düşürebildiğini söyledi. Parkta bulunan jimnastik aletleriyle zorlanmadan spor yapabildiğini belirten Şengül şunları söyledi:
“Eskiden forklift yoktu. Kamyondan halatla yük indiriyorduk. Bir gün halat koptu ve bacağım altında kaldı. Uzvumu kaybetmeme rağmen hayata küsmedim. Hem çalışmaya, hem de spor yapmaya devam ettim. Sporun diyabet hastalarına çok faydası var. Spor yaptıkça kan şekeri dengeleniyor. Koltuk değneklerimle İstanbul'a kadar gidip, gelebilirim. Hergün 6 kilometre yürüyorum, jimnastik aletleriyle çalışıyorum.”

TOPLU TAŞIMAYI KULLANMIYOR

Haberin Devamı

Kanser tedavisi gördüğü sırada ilaçlar nedeniyle 3,5 ay boyunca hiç yemek yiyemediğini ama yürümekten asla vazgeçmediğini belirten Şengül, toplu taşımayı ücretsiz kullanabilmek için engelli kartı olduğu halde yakın yerlere yürüyerek gitmeyi tercih ettiğini söyledi. Şengül ile spor arkadaşlığı yapan eski rekortmen atlet Haydar Doğan ise, “Sabahları işe gitmeden önce spora çıkıyoruz. Hüseyin amca da bizim spor arkadaşımız. Hüseyin amcanın verdiği mesajın dikkate alınması gerekiyor. en çok önemli bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Hiçbir bahane üretmeden, herkesin spor yapılabileceğini bize ispatlıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!