Sözleşmeli hastane yöneticileri kadro istedi

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli hastane yöneticileri kadro istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2022 16:45

Açıktan Atama Hastane Yöneticileri Platformu, 110 hastane yöneticisinin de sanatçılar ve üniversite asistanları gibi kadro çalışması kapsamına alınmasını istedi.

Haberin Devamı

Açıktan Atama Hastane Yöneticileri Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nca 2011 yılında çıkarılan 663 KHK kapsamında, Türkiye genelindeki hastanelerde sözleşmeli olarak en az 5 yıldır çalışan 110 idari müdür ve müdür yardımcısının çalıştığı belirtildi. Platform, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca yürütülen kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi sürecinde hastane yöneticilerinin de sanatçılar ve üniversite asistanları gibi çalışma kapsamına alınmasını istedi.

Üyeleri gibi kamuda çalışan memurların da müdür ve müdür yardımcısı olduğu bilgisine yer verilen açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: “Sözleşmeler, 2 yılda bir yenileniyor. Memur olarak çalışan sözleşmelilerin, sözleşmeleri yenilenmediği takdirde kamudaki eski görevlerine geri dönebilmektedirler. ‘Türkiye genelinde sayısı 110 olan ve açıktan atanan sözleşmeli hastane müdürleri ve müdür yardımcıları bir anda işsiz kalmakta, işsizlik maaşı dahi alamamaktadırlar!’ Yani üyelerimizin yıllardır yaşadığı mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Belirli süreli sözleşme imzalanması nedeniyle işsizlik ödeneğine rakam aktarılmadığından sözleşmesi yenilenmeyenler yeni bir iş buluncaya kadar işsizlik maaşı dahi alamıyorlar. Pandemi sürecinde canlarını tehlikeye atarak hastanelerin idaresini sorunsuz bir şekilde sağlayan 110 hastane müdür ve müdür yardımcısı 5 ila 10 yıl arasında sağlıkta hizmet vermektedir. 663 ve 694 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığında açıktan atama ile çalışan yöneticilerin de kadro çalışmaları kapsamına alınsın. 5 yıl yahut 3 dönem sözleşmeli yöneticilik yapmış, herhangi bir yüz kızartıcı suça ve devlete karşı suça karışmamış olanlar daimi olarak dengi ya da benzeri eşdeğer bir kadroya geçirilirler. Sözleşmeleri kendiliğinden yenilenir’ benzeri gibi bir düzenleme yapılması istiyoruz. Aksi takdirde emeği geçmiş, tecrübe ve deneyimini paylaşmış, alanında tecrübeli ve deneyimli statü sahibi olmuş yöneticiler 2 yılda bir sözleşme yenileme ve işsiz kalma stresini ailecek yaşamak istemiyorlar. Yöneticilerin evli, çocuk sahibi, sorumluluklarının ve taahhütlerinin olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!