Sosyal yardımda devrim hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Sosyal yardımda devrim hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 00:00

Yenimahalle Belediyesi’nin sosyal yardımda devrim niteliğindeki uygulaması “Yeni Kart”la ilgili çalışmaları son hızla devam ediyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Perakendeciler Derneği üyeleri ile bir araya gelerek Yenikart’ı anlattı.

Haberin Devamı

YENİMAHALLE Belediyesi’nin sosyal yardımda devrim niteliğindeki uygulaması “Yeni Kart”la ilgili çalışmaları son hızla devam ediyor.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Perakendeciler Derneği üyeleri ile biraraya gelerek Yenikart’ı anlattı. Kartın Yenimahalle için önemini anlatan Başkan Yaşar perakendecilerden destek istedi. Perakendeciler Derneği’ne bağlı birçok mağazanın yönetim kurulu başkanının bulunduğu toplantıda, Yaşar’a tam destek çıktı.
Esnafı da koruyacak
Yenikart ile birlikte alışverişin ilçe sınırları içinde ticari bir hareketlilik de sağlayacağına inandığını kaydeden Başkan Yaşar, “Ben de sizden biriyim. Niyetim Yenimahalle sanayisini ve esnafını korumak. Göreve geldiğim ilk gün bir karar aldım; belediyedeki alışverişlerin öncelikle Yenimahalle esnafından yapılmasını sağladım. Bu şekilde bölgemdeki esnaf kazanacak, benim de katkım olacak. Yenikart projesi için de Yenimahalle’deki esnaflarla anlaşacağım” diye konuştu.
Hiç kimse uyanmayacak
Yenikart’ın Türkiye için  ‘örnek proje’ olacağının altını çizen Başkan Yaşar,  “Proje ile hedeflerimizden biri de yardıma muhtaç ailelerin utandırılmadan ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Böylece “alan el, veren eli görmemeli” geleneğini sürdürmüş olacağız. Biz atalarımızdan böyle gördük. Dinimizde de bu böyledir. Dil, din, ırk, mezhep, inanç, parti gözetmeden sıkıntı içindeki vatandaşlarımıza destek olacağız. İlk etapta 3 bin aileye ayni yardım vermeyi hedefliyoruz. Ayni yardımı ailenin kadınına vereceğiz” dedi.
Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör de Yenikart’a destek vereceklerini belirterek “Biz idarenin siyasi görüşüyle ilgilenmeyiz. Bizim için hizmeti, çalışmaları önemlidir. Siz bizim her zaman diyalog kurabildiğimiz, kolay ulaşabildiğimiz bir idarecisiniz. Biz sizinle çalışmaktan, bu projede sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!