Sosyal medyada illegal pazarlık

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyada illegal pazarlık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2015 01:20

Üniversite öğrencilerinin kendi aralarında aracısız ev kiralamak ve daha ucuza eşya alım-satımı yapmak için açtıkları Facebook’taki dayanışma gruplarına dadanan fırsatçılar, ruhsatsız silah, kaçak içki satışı ile fuhuş pazarlığı yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Ankara’daki üniversite öğrencilerinin ikinci el eşya alım-satımı yapmak, aracısız ev kiralamak ve ilan vermek amacıyla oluşturduğu Facebook grupları, fırsatçılar tarafından amacı dışında kullanılıyor. 20 binin üzerinde üyesi bulunan ‘Ankara öğrenciler arası 2. el eşya alım-satımı’ ve 10 bin 500 üyesi bulunan ‘Ankara 2. el eşya kiralık ev öğrenci alım satımı’ gruplarında satılığa çıkarılan ruhsatsız silah ve bandrolsüz içkiler, grup üyelerini rahatsız ediyor. Denetimin olmadığı sosyal medyadaki bu uygunsuz ilanların kaldırılması için bazı öğrenciler, grup yöneticilerini uyarırken, yasadışı satış işlemleri için pazarlığa tutuşanlar da bulunuyor.

SİLAH VE TÜFEK SATIŞI

200 TL’ye satılığa çıkardığı havalı tüfeği, farklı açılardan çekilmiş 5 fotoğrafıyla paylaşan bir kullanıcı, tüfekle ilgili ayrıntılı bilgiler veriyor. Başka bir kullanıcı ise satışa çıkardığı silahın üstüne ‘el yapımı’ yazarak, silahın piyasasını yükseltmeye çalışıyor. Sayıları hızla artan silah, tüfek ve kesici alet satışına ilişkin paylaşımların bazıları grup yöneticileri tarafından kaldırılırken, bazılarının altında yasa dışı satış pazarlıkları sürüyor.

Haberin Devamı

MARKASIZ İÇKİYE AÇIK ARTIRMA

Silah satışı ile dikkat çeken gruplarda, bandrolsüz ve yurt dışından gelen aklollü içkilerin satışını yapanların sayısı da oldukça fazla. Yılbaşı, sevgililer günü gibi özel tarihleri fırsat bilen bazı kullanıcılar, ellerindeki kaçak bandrolsüz içkileri piyasa değerinin altında satışa sunuyor. Bazı fırsatçılar ise el yapımı olduğunu iddia ettiği markasız içkileri açık artırmaya çıkarıyor.

ÖĞRENCİ GRUBUNDA FUHUŞ PAZARLIĞI

Öğrencilerin Facebbok grupları, ruhsatsız silah ve bandrolsüz içki satışlarının yanı sıra fuhuş pazarlıklarına da sahne oluyor. Sosyal medyada “N. A.” adını kullanan bir kişi 2 Şubat’ta yaptığı paylaşımla grup üyelerine fuhuş için görüşme teklifinde bulundu. Paylaşımına telefon numarasını, fiziksel özelliklerini, yaşını ve giyim tarzını da ekleyen A., “Ankara dışı arayanların, arayıp dalga geçenlerin, küfür edenlerin numarası burada paylaşılacaktır” şeklinde not düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!