Sosyal medyada Ankarakart pazarlığı

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medyada Ankarakart pazarlığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2018 14:43

Tam binişlik Ankarakart’ın ‘kişiye özel’ olmaması, illegal satışların önünü açıyor. Bazı vatandaşlar, sosyal medyadan “Satılık Ankarakart” paylaşımı yapıyor. 275 TL yüklü Ankarakart için 200 TL isteniyor.

Haberin Devamı

Ankara’da, kent içi toplu taşımada kullanılan tam binişlik Ankarakart’ın ‘kişiye özel’ olmaması, illegal satışların önünü açıyor. Elden yapılan Ankarakart satışları için sosyal medya kullanılıyor. Bazı kişilerin “Satılık Ankarakart” paylaşılmarı dikkat çekerken, 275 TL yüklü Ankarakart için 200 TL isteniyor.
Bakiye yüklü Ankarakart’ların satışa çıkarıldığı adreslerden biri olan ‘Ankara İkinci El Eşya, Kiralık Ev, Ev Arkadaşı’ adlı Facebook grubunun, 50 binin üzerinde üyesi bulunuyor. Bazı grup üyeleri, para yüklü ‘tam biniş’ Ankarakart’ları fotoğraflarıyla paylaşarak, “Satılık” ilanı veriyor. Paylaşımlarda, kartta yüklü para miktarı ile istenen ücret de belirtiliyor. Bir kullanıcı, 275 TL yüklü Ankarakart için 200 TL isterken, başka bir kullanıcı da 272 TL yüklü Ankarakart’ı 200 TL’den satışa çıkarıyor. Kartları almak isteyen kullanıcılar ise paylaşımın altına yorum yaparak iletişime geçmeye çalışıyor. Facebook’taki Ankarakart alışverişlerinde, indirim için karşılıklı yorumlar ile pazarlık da yapılıyor.

Haberin Devamı

HER AY 90 BİNİŞ DÖNEMİ BİTTİ

Büyükşehir Belediye Meclisi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’nde görev yapan memurlara verilen 90 binişlik Ankarakart’larla ilgili aralık ayı oturumunda önemli bir düzenleme yaptı. Daha önce manyetik kartlara her ay yüklenen 90 biniş yerine artık personelin kullandığı bakiyeye bakılarak bu rakam bir sonraki ay 90’a tamamlanacak. Konuya ilişkin önceki yıllarda, bazı memurların, her ay verilen bakiyeleri biriktirip sattığı iddia edilmişti.

BAKİYE AKTARIMI BAŞLADI

Ayrıca Ankarakart’lar arasında bakiye transferine olanak sağlayan yeni bir düzenleme de yapıldı. Buna göre vatandaşlar aylık en fazla üç farklı karta, 90 biniş tutarını geçmeyecek şekilde karttan karta bakiye aktarabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!