Sosyal konutlarda kuralar çekildi

Güncelleme Tarihi:

Sosyal konutlarda kuralar çekildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2023 16:52

Ankara’nın 16 ilçesinde ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesi kapsamında inşa edilecek olan 18 bin 499 konut için kuralar çekildi. Törene katılan Bakan Kurum, Gölbaşı Millet Bahçesi’nin mart ayında tamamlanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesi kapsamında Ankara’da inşa edilecek olan 18 bin 499 konut için kuralar çekildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen Gölbaşı TOKİ Kura Çekimi'ne katıldı. Bakan Kurum, 800 dönümlük bir alanda yapılan Gölbaşı Millet Bahçesi'ni mart ayında tamamlayıp açacaklarını söyleyen Kurum, Mogan Gölü'ndeki çalışmaların büyük oranda tamamlandığını kaydetti. Kurum, özetle şunları söyledi: “Daha geçtiğimiz hafta yine Mamak’mızda 519 konutumuzun kuralarını, tıpkı buradaki gibi heyecanla, coşkuyla, mutlulukla hep birlikte çektik. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen 4 yılda, sadece Gölbaşı’mızda temel atma ve açılış töreni sayımız 10’u geçti. Yaparsa AK Parti yapar, Cumhur İttifakı yapar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapar. Şu anda Gölbaşı’nda bir taraftan millet bahçelerimizi yaparken, diğer taraftan belediyemizin önünden Vilayetler Evi’ne kadar olan yaklaşık 2 buçuk kilometrelik kıyı düzenlemesi projesini, İller Bankamız eliyle hayata geçirdik. Yine devamında bir söz vermiştik. Ankara’mıza 800 dönüm bir millet bahçesi kazandıracağız dedik. İhalemizi yaptık. İçerisinde kafeteryasından yürüyüş yoluna, kütüphanesine, kıraathanesine kadar vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılayacağı Gölbaşı Millet Bahçemizi de inşallah söz verdiğimiz gibi mart ayında teslim ediyor, Gölbaşı’na Ankara’ya kazandırıyoruz. Mogan Gölü’nü dip çamurundan kurtardık. Peyzaj düzenlemelerimizi büyük oranda tamamladık. Mogan’ı o eski doğal, o eski güzel haline geri döndürüyoruz. İmrahor’dan gelerek, Eymir’i de içine alan ve Mogan’la birleşen o dev yeşil ve mavi hattı Ankara’mıza kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Sosyal konutlarda kuralar çekildi

MAMAK’A 3 BİN 645 KONUT

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesi çerçevesinde Mamak’ta inşa edilecek 3 bin 645 konutun kuraları da Necmeddin Erbakan Kongre Merkezi’ndeki törende çekildi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Ankara’nın birçok ilçesinde dönüşüm projeleri başlattıklarını ve 39 bini kentsel dönüşüm olmak üzere yaklaşık 95 bin konutu tamamlayarak vatandaşlara teslim ettiklerini belirtti. Bulut, “Mamak’ta inşa edeceğimiz 3 bin 645 konuta 38 bin 257 başvuru olmuştur. Bunun 63’ü şehit ailesi, 6’sı gazi, 2 bin 377’si engelli, 3 bin 586’sı emekli, 15 bin 425’i genç ve 16 bin 800’ü de diğer kategorilerde müracaat etmiştir. Bilindiği üzere gençler ve emekliler için yüzde 20, şehit aileleri ve gaziler için yüzde 5, engelliler için yüzde 5 ve diğer vatandaşlarımız için de yüzde 50 kontenjan ayrılmıştı. Kurada hak sahipliğini kazanan vatandaşlarımıza şimdiden sağlık, huzur ve güven içinde mutlu bir şekilde oturacakları sıcak yuvalar inşa edeceğimizi müjdelemek isterim” dedi. 

Haberin Devamı

Sosyal konutlarda kuralar çekildi

5 KATLI YATAY MİMARİLİ KONUTLAR

TOKİ ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ Projesi kapsamında Sincan genelinde yapılacak konutlar için de kura çekimleri tamamlandı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın da katıldığı kura çekimlerinde Sincan’da yapılacak 6 bin 426 konutun sahibi belli oldu. Başkan Ercan ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşları “hayırlı olsun” diyerek tebrik ederken, “Vatandaşlarımızın içerisinde güvenle, huzurla ve rahatlıkla yaşayabileceği 5 katlı, yatay mimari esasına dayalı konutlar” dedi.

BAKMADAN GEÇME!