Sorunlar aşıldı hedefler büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Sorunlar aşıldı hedefler büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 14:18

Süper Lig’e yükselmelerinin önemli bir sportif başarı olduğunu dile getiren Koca, “Yeni sezonda Ankara’nın dinamiklerini harekete geçirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de bitime 3 hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen MKE Ankaragücü’nde, yönetim, teknik kadro, oyuncular ve taraftarlar başarının keyfini çıkarırken, bir taraftan da yeni sezonla ilgili çalışmalar sürüyor.
Başkan Faruk Koca, Ankaragücü’nün mali olarak önünü görebilen, hedefe yürüyen bir kulüp haline geldiğini vurgulayıp, şöyle konuştu.
“Geçen yıl düştükten sonra bir yıl aranın ardından tekrar Süper Lig’e yükselmemiz önemli bir sportif başarıdır. Mali olarak da Ankaragücü’nün önünü açtık. Yıllarca birikmiş sıkıntıları aşmak kolay değildi. İhtiyacımız yok mu tabii ki var ancak Ankaragücü ‘para ödemiyor’ eleştirilerinin artık olmadığı bir kulüp haline geldi. Yeterli mi, önümüzdeki sezon Süper Lig’de oynayacağız, bütün Ankara’nın dinamiklerini harekete geçirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

YENİ KAOSLARI YAŞAMAMASI GEREKİYOR

“Bu kulübü artık Süper Lig’den düşen bir kulüp halinden çıkartmamız gerekiyor, böyle bir kaosu yaşamaması gerekiyor, bu Ankaralıların ayıbı olur. Süper Lig ile ilgili planlarımız ekip çalışması olarak sürüyor. Süper Lig’deki rakiplerimiz çok büyük kulüpler. Ankaragücü önümüzdeki sezon Süper Lig’de gerçekten camiamızın beklentisinden daha öte bir futbol oynayacaktır. Ankaragücü maalesef hak ettiği yerde olamadı, kesinlikle Ankaragücü’nün dünyada tanınan bir futbol kulübü olması gerektiğine inanıyorum. Ankaragücü’nü beklenilen o yere getirmek için elimizden geleni yapacağız, tabii ki hazırlıklarımız var. 2 aydır Türkiye’de ve dünyada bir çok futbolcuyu izliyoruz.”

ANKARAGÜCÜ HEP SÜRPRİZ YAPACAKTIR

“Şampiyonluğumuzun ardından, başkentin simgesi Atakule’nin sarı-lacivertli renklere bürünmesi çok güzeldi. Atakule, Ankara’nın sembolü. Sarı-lacivertli renklerle süslendi, kent ilkleri yaşıyor, camiamız için de sürpriz oldu. Ankaragücü hep sürprizler yapacak, Süper Lig’de de büyük sürprizler yapacağına inanıyorum. Camiamız şundan emin olsun Ankaragücü’nün önü açık, inşallah bu kulüp daha iyi yerlerde olacaktır.”

HOCAMIZLA SÖZLEŞMEMİZ DEVAM EDİYOR

Süper Lig’e yükselen yazdıran Ankaragücü’nde Teknik Direktörlük görevi için Galatasaray ve Milli Takım eski teknik direktörü Fatih Terim’e teklif götüreceği iddialarına değinen Faruk Koca, “Mustafa Dalcı hocamızın sözleşmesi devam ediyor. Hocamızla birlikteyiz. Fatih Terim iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Fatih Terim ya da bir başka teknik adamla görüşmem olmadı” diye konuştu.
Koca, ayrıca “Eren Derdiyok’la görüşeceğiz. Eren dışında diğer oyuncularımızla da görüşmelerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KURULDAN PARA CEZASI

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’ne, Yılport Samsunspor ile oynanan maçta yaşanan olaylar nedeniyle 52 bin lira ceza geldi.
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu;
MKE Ankaragücü-Yılport Samsunspor Spor Toto 1. Lig müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 20 bin, aynı müsabakada MKE Ankaragücü yöneticisinin 1. güvenlik bariyeri dahilinde yayıncı kuruluş haricindeki kuruluşlara röportaj vermesinden dolayı, talimatlara aykırılık nedeniyle 16 bin, yine aynı müsabakada MKE Ankaragücü taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. maddesi uyarınca 16 bin olmak üzere toplam 52 bin TL ceza verdi.
Ligde bu haftayı bay geçecek olan Ankaragücü, 37. haftada oynayacağı Beypiliç Boluspor maçının hazırlıklarına, 5 günlük iznin ardından bugün başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!