Son sözü: ‘Ben zannediyorum kurtulamayacağım’

Güncelleme Tarihi:

Son sözü: ‘Ben zannediyorum kurtulamayacağım’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2022 23:22

Ankara’da önceki gün meydana gelen selde hayatını kaybeden 26 yaşındaki İlkay Yiğit’in cenazesi dün defnedildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mamak Gençlik Kolları İlçe Başkan Yardımcısı olduğu öğrenilen Yiğit’in cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Yiğit’in, engelli çocukların eğitim aldığı bir rehabilitasyon merkezinde görevli olarak çalıştığını ifade eden CHP Mamak Gençlik Kolları İlçe Başkanı Atakan Yılmaz, şunları söyledi:

KENDİSİNİ ARABADAN ATMIŞ

“Küçük bir çocuğu bıraktıktan sonra geri dönmek için o dere yatağından aşağıya inerken sel geliyor. Sel geldikten sonra arabada mahsur kalıyor. Sel yoğunlaşmaya başlamadan önce patronunu arıyor, yardım talep ediyor. Daha sonra tekrar patronunu arayarak ‘Hakkınızı helal edin, ben zannediyorum kurtulamayacağım’ diyor. Biz bunun haberini aldıktan sonra hemen olay yerine intikal ettik ancak arama kurtarma ekipleri 2-3 saat içerisinde maalesef kardeşimizin cansız bedenine ulaştı. Görgü tanıklarına göre arabanın içinde son anda savrulurken kendisini atmış arabadan. Zannediyoruz bir umutla bir çalıya çırpıya bir yere tutunabilirim diye arabadan kendisini atıyor. Şoför kapısının açıldığını görüyoruz videoda ama daha sonra maalesef, takdiriilahi. Her ne dersek boş maalesef. Acımız büyük.”

YARA BERE İÇERİSİNDEYDİ

Yiğit’in cansız bedenini bulan Erdavut Dedeoğlu ise yaşananları şöyle anlattı: “Saat 14.00 sularında 15 dakika içerisinde yağmur başladı ve sel geldi. Müşterilerimizin iki arabasını sel götürdü. Biz onların arabalarını ararken aşağıda ağacın altında bir ceset ile karşılaştık. Sonra jandarmayı aradık. Vücudu yara bere içerisindeydi. Sel felaketi ile bahçelerimiz de yıkıldı, komşularımızın hayvanları telef oldu. Yukarıda bir kişinin 11-12 hayvanı telef oldu. Bizim bahçeye de su doldu. Bahçe duvarım yıkılmasa benim hayvanım da telef olacaktı.” Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yiğit’in ailesine bakanlığın psikososyal destek ekiplerinin destek sağlayacağını duyurdu. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!