‘Son korsan yakalanana kadar devam’

Güncelleme Tarihi:

‘Son korsan yakalanana kadar devam’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2023 15:12

Sincan Şoförler Odası, özellikle organize sanayi bölgelerine işçi taşıyan korsan servislere karşı mücadelesini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Oda Başkanı İsa Yalçın, jandarma ile yaptıkları son denetimde 100’e yakın korsan taşımacılık yapan araç yakaladıklarını söyledi. “Son korsan yakalanana kadar mücadeleye devam edeceğiz” diyen Yalçın, şöyle konuştu:

‘Son korsan yakalanana kadar devam’

BU RAKAM BİZİ ŞAŞIRTTI

“Hafta başı, pazartesi günü sabah işe gidiş saatlerinde Sincan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerimizle beraber Malıköy Başkent Organize Sanayi Bölgesi girişinde ve Sincan-Temelli arasında korsan servis denetimleri yaptık. Hem esnafımızın bize bildirdiği plakalar hem de diğer araçlar denetlendi. Biz belli aralıklarla bu şekilde denetimler yapıyoruz. Son denetimde 100’e yakın korsan servis yakaladık. Aşırı sayıda korsan olduğunu gördük, bu rakam bizi şaşırttı. Jandarma ekipleri tutanak tutarak ceza yazdılar. Korsan taşımacılık yapan kişiye 20 bin 300 TL para cezası, araca da 60 gün trafikten men cezası veriliyor.

Haberin Devamı

FABRİKALAR DA HASSAS OLMALI

Servisçi esnafımız devlete vergisini ödüyor, belediyeye harcını yatırıyor, devlete karşı tüm yükümlülüklerini yerine getiriyor. Korsan taşımacılık yapanlar esnafımızın ekmeğine göz dikiyor. Bu korsan araçların ise hiçbirinin yasal dayanağı yok. Ne vergi, ne kasko, ne sigorta hiçbir şeyleri bulunmuyor. Bu durum taşınan insanlar için de tehlike oluşturuyor. Yarın Allah göstermesin kaza olsa bunun hesabını kimse veremez. O nedenle bu korsan araçlara karşı fabrika ve işletmeler de bu konuda hassas olmalılar. Son korsan yakalanana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Ben jandarma ekiplerimize de desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME!