Solo festivale görkemli kapanış

Güncelleme Tarihi:

Solo festivale görkemli kapanış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2023 15:34

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Solo Çağdaş Dans Festivali, sona erdi. Festivalin kapanışında sahne alan dansçılar performanslarıyla iklim krizi, kadın hakları gibi konulara dikkat çekti.

Haberin Devamı

CerModern tarafından düzenlenen 6. Solo Çağdaş Dans Festivali, kapanış performanslarıyla sona erdi. Danışma kurulunu Deniz Alp, Özgür Adam İnanç ve Galip Emre’nin oluşturduğu festivalin kapanışında Hindistan’dan Razul Singh, İtalya’dan Sofia Caspirini, Almanya’dan Bettina Paletta, Çek Cumhuriyeti’nden Michal Vach, ABD’den Becca Hoback ve İsrail’den Orin Zvulun ile Itamar Galina sahneye çıktı. Dansçılar, performanslarıyla iklim krizi, kadın hakları ve doğa gibi konulara dans diliyle yorum getirdi. Yüzlerce sanatseverin katıldığı final gecesi, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Solo festivale görkemli kapanış

 ‘Bir Kurbağa ile Sohbet’ isimli eserle festivalde sahne alan Sofia Caspirini, kendini sürekli yenileme kabiliyeti olan kurbağa üzerinden hayvanlar alemine ve insan toplumuna ait deneyim sergiledi.

Haberin Devamı

Solo festivale görkemli kapanış

Amerikalı dansçı ve koreograf Becca Hoback, ‘Kutsal’ isimli performansıyla muhafazakâr dini geleneklerde, mitolojide ve modern kültürel kinayelerde kadın bedeninin ve cinselliğinin nasıl kötü gösterildiğini anlattı.

Solo festivale görkemli kapanış

‘Eve, Eşi Benzeri Görülmemiş Bir Canavar’ isimli performansıyla festivalde yer alan İsrailli dansçı Orin Zvulun, kadınlığın bir tuzak olduğunu anlatırken, sahip olduğumuz her şeyin baştan aşağı bize sahip olduğuna vurgu yapıyor.

Solo festivale görkemli kapanış

Itamar Galina, ‘Kelebek Etkisi’ performansıyla iklim değişikliği, yok olma, su altında patlayan volkanlar gibi doğa olaylarını inceliyor.

BAKMADAN GEÇME!