Solo dansla görsel ÅŸölen

Güncelleme Tarihi:

Solo dansla görsel şölen
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 26, 2023 12:45

Solo Çağdaş Dans Festivali, ilk gün performanslarıyla başladı. Yedi dansçının sahneye çıktığı açılış gecesinde solo performanslar sergileyen dansçılar, büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Cermodern tarafından düzenlenen ve danışma ekibini Türkiye’de modern dansın öncülerinden Deniz Alp, Özgür Adam İnanç ve Galip Emre’nin üstlendiği 6. Solo Çağdaş Dans Festivali başladı. Festivalin ilk gününü çok sayıda dansçının yanı sıra yabancı misyon temsilcileri ve sanatseverler de takip etti. Vietnamlı dansçı Tu Hoang’ın açılışını yaptığı gecede Yunanistan’dan Olga Kalantzi, İtalya’dan Giovanni Leonarduzzi ve Türk dansçılar Deniz Uzuner, Mila Yenidoğan, Ceyda Özcan ile Burak Kayıhan sahneye çıktı.

Â

Solo dansla görsel şölen

‘Ben Senin Sadece Babanım’ isimli performansıyla sahneye çıkan Giovanni Leonarduzzi, eserinde vücudu aracılığıyla her gün yaşanan, suçluluk duygularının beslendiği ve büyüdüğü sessiz bir şiddetin hikâyesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Solo dansla görsel şölen

 Vietnamlı dansçı Tu Hoang, ‘Av’ isimli eserinde zihnin labirentinde korku ve belirsizlikle beslenen hayali bir yırtıcıyı, pusuda bekleyen bir hayaleti anlatıyor.

Solo dansla görsel şölen

 Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde başdansçılık yapan Burak Kayıhan, koreografisi Özgür Adam İnanç’a ait olan ‘Dem’ isimli eserinde insanın geçmişin ve geleceğin kaygılarından arınarak şimdiki anı yaşamasının önemini vurguluyor.

Solo dansla görsel şölen



 ‘Wrap: Kendinizden Asla Kaçmamanız İçin Bir Cep Rehberi’ adlı eserini sahneye koyan Olga Kalantzi, can sıkıntısının garip durumunu araştırıyor ve motivasyon olmadan baskı, can sıkıntısı ve hayal kırıklığı içinde nasıl hareket ederim sorusunun cevabını arıyor.

FESTÄ°VALDE BUGÃœN

Halil İbrahim Aygün ile çocuklar için çağdaş dans eğitimi / Kapanış Günü Programı (20.30) Razul Singh-Bettina Paletta-Sofia Casprini-Michal Vach-Becca Hoback-Orin Zvulun-Itamar Galina

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!