Sokakta değil kasapta çektirin

Güncelleme Tarihi:

Sokakta değil kasapta çektirin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2020 15:58

Kurban Bayramı’nda kasapların dışında kömürlük gibi yerlerde bekletilen, seneden seneye çıkartılan paslı kıyma makineleriyle kıyma çekimi yapıldığına dikkat çeken Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ vatandaşlara, “Bu tür davranışlara asla prim vermesinler. Gördükleri yerlerde de ALO 174’e haber versinler” uyarısı yaptı. Yalçındağ şu uyarılarda bulundu:

Haberin Devamı

“Bir takım meslekten olmayan insanların ‘kurban eti çekilir, kıyma yapılır’ diye bu işlere kalkıştığını görüyoruz. Üzüntüyle izliyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yasaklanmış bir konudur. Kurban etlerinin işleneceği yer kayıtlı işletmelerdir. Yani kasap dükkânları veya marketlerin et reyonlarıdır. Başka bir yerde işlenmesi, yapılması yasaktır. Etlerinizi kasapta çektirin.

Sokakta değil kasapta çektirin


ET YIKANARAK TEMİZLENMEZ

Bu kadar yoğun kesimin yapıldığı bir yerde kesim hatalarının olmaması mümkün değildir, mutlaka olacaktır. Ufak bir kirlilik etin tamamını kirlettiği gibi, diğer arkasından gelen insanın etini de kirletir. Sonucu tehlikeli noktalara götürür. Biz bunun için mahallelerdeki kasaplarda bu işlemin yapılmasını tavsiye ediyoruz. Bilen bir göz tarafından bu kirliliğin, olumsuzluğun ya da yenmeyecek kısımların etin bütünü üzerinden alınması lazım. Et yıkanarak temizlenmez, yıkarsanız o kirliliği etin her tarafına bulaştırırsınız. Bu etlerin uzman göz tarafından, uzman el tarafından değerlendirilip yapılması en doğru şeydir.”

BAKMADAN GEÇME!