Sokak köpekleri için ‘acil çağrı’

Güncelleme Tarihi:

Sokak köpekleri için ‘acil çağrı’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 15:41

Ankara’da başıboş sokak köpekleri sorununun içinden çıkılamaz bir hal almaya başladığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine ‘acil toplantı’ çağrısında bulundu. Yaşar, bu yılın ilk dört ayında 70 ısırma vakası şikâyeti aldıklarına da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yenimahalle Kent-Koop Mahallesi’nde, 20 sokak köpeğinin Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Ömer Faruk Yıldıran’a saldırmasının ardından gözler sokak köpeklerine çevrildi. Köpeklerin saldırısına uğrayan gencin, “Sokaklarda başı boş gezen ve tehlike saçan köpeklere yetkililerin bir çözüm bulması gerekiyor” çağrısıyla ilgili Hürriyet Ankara’ya konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu sene 1 Ocak’tan günümüze sokak köpekleriyle ilgili bin 722 şikâyet aldıklarını, bunların 70’inin ısırma vakası olduğunu söyledi. Hayvanseverlerle birlikte sokak hayvanları konusunda birçok çalışma yapılmasına rağmen, gerek ilçede gerekse kent genelinde başıboş sokak hayvanlarının hızla arttığına dikkat çeken Başkan Fethi Yaşar, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

BİRLİKTE ÇÖZÜM BULMAMIZ LAZIM

“Ankara’da sokak köpekleri sorunu, içinden çıkılamaz bir hal almaya başladı. Ankara başıboş sokak köpekleri ile doldu. İlçe belediyeleri olarak tam yetkimiz yok ve baş edemez duruma geldik. Bir an önce Ankara Valisi başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanları olarak toplanmalı ve bu soruna çözüm bulmamız lazım.

Sokak köpekleri için ‘acil çağrı’

İKİ ANA BARINAK YAPILMALI

Ankara genelinde sokak hayvanı sayısı 200 bini buluyor. Bize gelen şikâyetlerin yüzde 60’ı başıboş sokak hayvanları ile ilgili. Sokak hayvanları için büyük bir barınak yapılması gerekiyor, yetki Büyükşehir’de. İlçe belediyeleri istasyon görevi üstleniyor. Ankara’nın doğusunda ve batısında iki tane ana barınak yapılmadan, kalıcı bir tedbir alınamaz.

YAŞAM HAKLARINI KORUYARAK ÇÖZMELİYİZ

Daha önce de bu konuda Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kararlar aldık ancak ne Büyükşehir Belediyesi ve de ilçe belediyeleri olarak bu konuda yetersiz kaldığımız için sorun çözülmek yerine git gide içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bu sorun hepimizin, tüm Ankara’nın sorunu. Bu sorunu Ankara’yı yönetenler, sokak hayvanlarının doğal yaşam haklarını koruyarak, konuyla ilgili sivil toplum örgütü temsilcileri ile de görüşerek çözmemiz lazım.”

Haberin Devamı

4 AYDA 2 BİN 722 ŞİKÂYET

Başkan Fethi Yaşar, “1 Ocak-31 Nisan arasında 2 bin 722 şikayet aldık. 70 ısırma vakası bildirimi geldi. Bu süre içinde 380 sahipsiz hayvanı kısırlaştırdık, 124 köpeği ise sahiplendirdik. İlçe belediyesi olarak sahipsiz hayvanları kısırlaştırıyor, tedavilerini yapıyor, doğal alanlarına bırakıyoruz” dedi.

Sokak köpekleri için ‘acil çağrı’


21 yaşındaki Ömer Faruk Yıldıran, iftar davetine giderken 20 sokak köpeğinin saldırısına uğramıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!