Sokak hayvanları içim mama makinesi

Güncelleme Tarihi:

Sokak hayvanları içim mama makinesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 16:16

Sokakta ve barınakta yaşayan hayvanlara mama tedarikinde zorlanan Hayvan Kurtarma Derneği, önemli bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Dernek, kendi mama makinesine sahip olmak için harekete geçerek bir kampanya başlattı. Kampanyaya ilk destek verenlerin başında ise, uçağın bagajında Spayk adlı bulldog cinsi köpeğin ölümüne neden olan Türk Hava Yolları’nı tazminat ödemeye mahkum eden avukat Emrah Cengiz geldi. Cengiz bu davadan kazanacağı vekalet ücretini mama makinesinin temini için Derneğe bağışladı. Türkiye’nin dört bir yanındaki zor durumda olan sokak hayvanlarına yardım elini uzatan Dernek, kendi mama makinesine sahip olmak için çalışma başlattı. Dernek, üretici firmayla yaptığı uzun pazarlıklar sonucu 17 bin 500 TL’ye makinenin satın alma ücreti konusunda anlaşma sağladı. Hayvanseverlerin yaptığı bağışlar sonucunda makinenin alımı için şimdiye kadar 10 bin TL toplanabildi. Dernek Başkanı Zekiye Taş Köklü, 7 bin 500 TL’ye daha ihtiyaçları olduğunu belirterek, hayvanseverleri Derneğe bağış yapmaya davet etti.

Haberin Devamı

CİDDİ BİR MASRAF

Spayk davasından kazanacağı vekalet ücretini makinenin temini için vereceğini açıklayan Avukat Cengiz de şunları kaydetti:
Sokak hayvanları için varolan yaşam alanlarında en büyük sıkıntı mama tedariki. Çünkü yüzlerce canın her gün düzenli olarak beslenmesi lazım. Bu da çok ciddi bir masraf doğuruyor. Ama sokak hayvanları için faaliyet gösteren dernekler, oluşumlar kendi mamalarını üretebildikleri anda bu sorun gerçekten çözülmüş olacak. Bu amaçla Hayvan Kurtarma Derneğimiz kendi mama makinesini almak için hareket geçti. Elbette para lazım. Kısa sürede bu bedeli toplamamız lazım. Bedel belirli bir süreyle sabitlendi çünkü. Bu makine alınabilirse ilk olacak ve diğer herkese de örnek teşkil edecek. Spayk davasından gelecek vekalet ücretlerimin tamamını mama makinesinin alınabilmesi için derneğe bağışlayacağım. Değerli hayvanseverler de az çok bakmaksızın destek verirseniz mama makinesini alabilir, koruma altına aldığımız sokak hayvanlarının en azından karınlarının her gün tok tutulmasını sağlayabilirsiniz.”

BAKMADAN GEÇME!