Sokak Hali

Güncelleme Tarihi:

Sokak Hali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2023 15:18

ABB, Ulus Hali’nde yenileme çalışmalarına başladı, halin kepengi indi. Belediyenin ‘geçici’ olarak tahsis ettiği yerin yetersiz ve küçük olduğunu belirten esnaf tezgâhlarını hal çevresindeki sokaklara açtı. Ortaya ilginç görüntü çıktı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), günde binlerce başkentlinin alışveriş için geldiği Ulus Hali’nde yenileme çalışmalarına başladı. Hal, çalışma nedeniyle boşaltıldı. Esnaf ise kendilerine geçici olarak tahsis edilen alana geçmeyerek tezgâhlarını hal çevresindeki sokaklara açtı. Hürriyet Ankara, esnafa gösterilen alana neden taşınmadıklarını sordu. Alanın kendileri için yetersiz ve küçük olduğunu belirten esnaf, yenileme çalışmalarının hızlandırılması çağrısında bulundu. Hürriyet Ankara’ya konuşan hal esnafı şunları söyledi:

Sokak Hali

ERKEN BİTİRİLMEYE ÇALIŞILMALI

Ali Barman:Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bizler için tahsis ettiği geçici yere geçmedik, çünkü oldukça küçük ve dar bir alan. Halde nereden baksanız 100’e yakın esnaf var.

Haberin Devamı

Sokak Hali

Şimdi balık tezgâhımızı halin yakınlarına açtık. Yenileme çalışmasının zamanlaması en azından balıkçılar için oldukça yanlış. Çalışma mayıs ayı gibi planlanabilirdi, üstelik balık sezonu da değildi fakat şimdi sezon açıldı, işlerimiz sekteye uğradı. Çalışmalar planlandığından da erken bitirilmeye çalışılmalı.”

TAHSİS EDİLEN YERİN EKSİKLİKLERİ VAR

Sokak Hali

Hasan Hüseyin Çelik: “Tam 47 yıldır Ulus Hali’nde esnaflık yapmaktayım. Yenileme çalışması oldukça yerinde bir karar, yapılması da gerekiyordu. Esnafa yenileme çalışmaları bitene kadar geçici olarak tahsis edilen yer de hijyenik ve güzel fakat bazı eksiklikleri bulunmakta. En basiti sevkiyat girişini yapabileceğimiz ikinci bir giriş kapısı bulunmuyor. Zorluk yaşayacağımızı düşünerek alana taşınmadık, tezgâhlarımızı halin çevresine taşıdık. Vatandaşlar da şaşkın.”

Haberin Devamı

VATANDAŞ BULMAKTA ZORLANIYOR

Sokak Hali

Burak Dinç: “Esnafa geçici olarak tahsis edilen yere geçmeyi düşünmedik çünkü alan bize oldukça küçük geldi. Öte yandan yenileme çalışması kapsamında gerçekleştirilen tadilat yaz aylarında yapılsa bizler adına daha iyi ve sağlıklı olurdu. Şimdi yeni yere geçmediğimiz ve halin çevresine tezgâh açtığımız için vatandaşlar da bizi bulmakta zorlanıyor. Belediyeden talebimiz, çalışmaların hızlandırılarak halin yeni görünümüne bir an evvel kavuşturulması.”

SORA SORA ALIŞVERİŞ

Sokak Hali

Alışveriş için 50 yıldır Ulus Hali civarına gelen İhsan Gündüz, “Bugün her zaman alışveriş yaptığım baharatçının yerini bulamadım. Sora sora bularak alışverişimi tamamladım. Halin bir an evvel hizmete açılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sokak Hali

ALTERNATİF ALANLAR ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Ulus hal esnafının belediye tarafından geçici olarak tahsis edilen yere geçmek istemediğini belirten bir ABB yetkilisi, “Ekiplerimiz konu üzerinde çalışıyor, yaklaşık 3 hafta içerisinde yenileme çalışmalarının tamamlanması öngörülüyor. Hal esnafı, geçici olarak oluşturulan alana geçmek istemediğini bildirdi, bu sebeple belediyemiz yine aynı bölgede esnafın geçici olarak hizmet vermesi adına alternatif alanlar üzerinde çalışıyor” bilgisini verdi.

BAKMADAN GEÇME!