Sokak Çetesi uzaylılara karşı

Güncelleme Tarihi:

Sokak Çetesi uzaylılara karşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2011 00:00

Güney Londra’nın varoşlarında çok katlı, estetikten uzak ama işlevsel blok apartmanların dizildiği bir bölgede, bir grup ergenden oluşan sokak çetesi geceleri kavga, gasp, araba soygun gibi küçük suçlar işler.

Uzaylıların Şafağı
Attack The Block
Yönetmen: Joe Cornish
İngiltere/2011/88’


Bir yandan heyecan ve macera ararlarken diğer yandan ailelerini idare edip, polise yakalanmamaya çalışırlar. Henüz 15 yaşındaki Moses’in başını çektiği gençler, bir gece hemşire Sam’in yolunu kesip cüzdanını gasp ederler. Sam tam kaçmaya çalışırken gökyüzünden parlak bir cisim aniden ve hızla yanlarındaki arabanın üzerine meteor gibi düşer ve çete yukarıdan gelen bu davetsiz misafiri haklamakta gecikmez. Sopalarla öldürdükleri 1 metre boylarında, tüylerle kaplı uzaylıyı saklayacak yer ararlarken başlarına ne kadar büyük bir bela sardıklarının da farkında değildirler. Ölülerin Şafağı’nı (Shaun of the Dead) yaratan ekip bu kez yapımcı koltuğunda ve kendilerinden bekleneni yerine getirip sıra dışı bir eğlence sunuyorlar.

İnsanlık duyularını kaybederken

Yeryüzündeki Son Aşk
Perfect Sense
Yönetmen: David Mackenzie
Alm-İng-İsveç-Dan/
2011/92 dk.


Kadınlara bağlanmakta sorunları olan yetenekli yemek şefi Michael, soğuk görünümlü doktor Susan ile tanışır. Susan uzun bir süredir kendini işine adayıp özel hayatından vazgeçmiş, Michael ise kadınlarla ciddi ilişki kurmaktan kaçınmıştır. İkisi de birbirlerine karşı daha önce deneyimlemedikleri derin duygular hissederken, tüm dünyada insanların duyularını sırayla yok eden salgın bir hastalık baş gösterir.
İnsanlık sona doğru yaklaşırken aşk tüm bu engellere rağmen hayatta kalabilecek midir? Ewan McGregor ve Eva Green’i bir araya getiren film haftanın en iyisi.

EV SiNEMASI
Dünyaya virüs bulaşınca?

Ben Efsaneyim
(I am Legend, 2007)
İnsan yapımı korkunç bir virüs kontrolden çıkmış, insanlar mutantlara dönüşmüştür. Dünyada bir tek Neville ve köpeği virüse bağışıklık gösterir ve hayatta kalırlar. Ancak Neville’in durumu çok zordur çünkü belki de dünya üzerindeki tek insan kendisidir.

28 Gün Sonra
(28 Days Later, 2002)
Maymunlardan insanlara geçen bir virüs insanları 15 dakikada zombivari yaratıklar haline getirir. Salgın başladığında hastanede olan Jim, 28 gün baygın yattıktan sonra uyanır. Dünya hiç de bıraktığı gibi değildir.

Ölümcül Deney
(Resident Evil, 2002)
Gizli ve korunaklı sanılan bir laboratuarda yapılan deney sırasında virüs kontrolden çıkar ve tüm laboratuar personeli et yiyen zombilere dönüşür. Virüsün dışarıya yayılmasını engelleyecek bir kişi vardır.

28 Hafta Sonra
(28 Weeks Later, 2007)
Bir önceki filmin bıraktığı yerden kabus devam ediyor. Virüsün yarattığı kaos ortamı kontrol altına alınmış ve insanlar yavaş yavaş boşaltmak zorunda kaldıkları evlerine geri dönmeye başlamışlardır. Ama virüs yeniden ortaya çıkmak için doğru zamanı beklemektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!