Soğuk havada 3 puan sefası

Güncelleme Tarihi:

Soğuk havada 3 puan sefası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2020 00:41

Kazanıp, ligin alt sıralarından uzaklaşma hedefiyle maça çıkan kırmızı-siyahlılar, eksik kadroyla mücadele etmesine rağmen, amacına ulaştı. Kritik müsabakada galibiyeti getiren golü, ikinci yarıda oyuna giren Sefa Yılmaz attı.

Haberin Devamı

Stat: Kazım Karabekir
Hakemler: Alper Ulusoy (**), Cevdet Kömürcüoğlu (**), İbrahim Bozbey (**)
BB Erzurumspor: Farnolle (**), Osman (**), Mina (*) (dk. 51 Hasan *), Gökhan (*) (dk. 46 Ömer *), Murat (**), Kaan (**), Obertan (**), İbrahim (**), Emrah (*) (dk. 63 Hamroun *), Novikovas (**) (dk. 85 Sissoko), Gomes (*) (dk. 64 Sadiku *)
Gençlerbirliği: Nordfeldt (***), Johansson (***), Arda (***), Piris (***), H.İbrahim (**), Ayite (**) (dk. 90 Gökhan), Furman (**) (dk. 62 Murat **), Berat (***), Soner (***), Sio (**) (dk. 62 Sefa ***), Stancu (**) (dk. 90 İlker)
Gol: Dk. 81 Sefa (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Hasan, Osman (BB Erzurumspor), Sefa (Gençlerbirliği)

Gençlerbirliği, lider Alanyaspor galibiyetinin ardından BB Erzurumspor’u deplasmanda 1-0 yenip, sezonda üst üste ikinci maçını kazandı ve ligin dibinden biraz olsun uzaklaştı. Eksik kadro ile mücadele eden kırmızı-siyahlılara, 3 puan getiren golü Sefa Yılmaz attı.
15. dakikada Gomes’in pasını alan Novikovas, topu kontrol edip kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.
17. dakikada Savunmadan seken top Novikovas’ın önüne geldi. Bu futbolcunun şutu kaleci Nordfeldt’de kaldı.
36. dakikada sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta arka direğe açılan topu Berat yerden bir vuruşla kaleye gönderdi ancak Farnolle direk dibinden topu kornere çeldi.
İlk yarı golsüz tamamlandı.

Soğuk havada 3 puan sefası


GOL VAR İLE İPTAL EDİLDİ

72. dakikada gelişen Erzurumspor atağında, Sadiku’nun şutunu kaleci Nordfeldt, yumruklarıyla uzaklaştırdı.
77. dakikada Stancu’nun yerden sert şutuna kimse dokunamadı, top auta çıktı.
81. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Kaleci Farnolle rahat pozisyonda topu elinden kaçırınca, Sefa, boş kaleye golü atmakta zorlanmadı: 0-1.
89. dakikada Sissoko’nun sert vuruşunda top ağlara gitti. Hakem Alper Ulusoy, VAR odasından gelen uyarı sonucu Sadiku’nun topa elle dokunduğu gerekçesiyle golü iptal etti ve maç 1-0 sona erdi.

Haberin Devamı

NOTLAR:

Haberin Devamı

KRİTİK EŞİĞİ GEÇTİ

Gençlerbirliği ile Erzurumspor 20 sezon aradan sonra Süper Lig’de karşılaşırken, kazanan Gençlerbirliği ikili rekabette 7. kez sevindi.
Gençlerbirliği’nde, Erzurumspor maçı öncesinde sarı kart sınırında bulunan Giovanni Sio ve Piris Motta maçı kart görmeden tamamladı ve Ankaragücü ile oynanacak başkent derbisinde cezalı duruma düşmedi.
Bu maça çıkana kadar Süper Lig’de oynadığı 10 maçta 8 puan toplayabilen Gençlerbirliği, 3 puanlı sistemde, ilk 11 karşılaşma itibarıyla 8 veya daha az puanı sadece 2017/2018’de (8) almıştı. Şimşekler, bu sonuçla kritik eşiği geçti.
Süper Lig’e o sezon yükselen takımlara rakip olduğu son 4 maçı kazanamayan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan (2 beraberlik - 2 yenilgi) bu zinciri Erzurum’da kırdı. Kaplan, son galibiyetini Şubat 2019’da, Ankaragücü’nün başında iken BB Erzurumspor karşısında almıştı. Bu kez Gençlerbirliği teknik direktörü olarak, yine Erzurumspor’u yendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!