Sobalı gecekondudan şömineli villaya

Güncelleme Tarihi:

Sobalı gecekondudan şömineli villaya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2018 15:44

Soğuk kış aylarında sattıkları odun ve kömürle, yıllarca sobalı evleri ısıtan Bentderesi’ndeki oduncular, bölgedeki gecekonduların yıkılmasıyla birlikte müşteri potansiyelinin de değiştiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Esnaf, daha önce ihtiyaç olan odunun, artık villaların şöminelerinde kullanılmak üzere satın alındığını ve müşteri potansiyelinin İncek, Çankaya, Çayyolu, Çukurambar gibi bölgelere kaydığını belirtiyor. Önceki yıllara kıyasla işlerin yüzde 90 düştüğünü belirten esnaf, odun piyasası hakkında şunları söyledi:
“Daha önceleri odunu, sobalı evlere satıyorduk. Şimdiyse genellikle şöminesi olan villalar için daha çok ‘kalburüstü’ diye tabir ettiğimiz insanlara satıyoruz. Eski işlerin yüzde 90’ı yok desek, yalan olmaz. Korkunç bir piyasa düşüklüğü var. Ankara’da 500 civarında oduncu vardı, şimdi 50-60 tane kaldı. Soba kullanımının azalması, işleri de düşürdü.

RESTORANLAR GÜRGEN ALIYOR

Şömineler için daha çok meşe odunu satıyoruz. Tonu 700 TL. Onun dışında lokanta ve restoranlar da gürgen odunu alıyor. Onun da tonu 600 TL. Ama bu fiyatlar bazılarına çok geliyor. Mesela Siteler’e gidip, mobilyacılardan artık parça odun alıyorlar. Daha ucuza geliyor tabii ama kalitesiz odun. Hemen yanıp, biter.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!