Sivas’ın değerleri dört gün başkentte

Güncelleme Tarihi:

Sivas’ın değerleri dört gün başkentte
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2022 15:10

Cumhuriyet’in temelinin atıldığı Sivas; lezzet, tarih, sanat ve tüm renkleriyle Ankara’ya taşınıyor. Sivas Tanıtım Günleri, Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı Festival Alanı’nda bugün kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

25 Eylül’e kadar sürecek olan ‘Başkent 5. Sivas Tanıtım Günleri’, Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu (ASİDEF) koordinasyonunda yapılacak. Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret ve Sanayi odası gibi kurum ve kuruluşların katılımlarıyla düzenlenen etkinliğin resmi açılışı saat 17.00’de yapılacak. Festivalde birçok el sanatı ile şehrin lezzetleri Ankaralıların beğenisine sunulacak. Etkinlikte dünyaca ünlü Kangal köpeğinin yanı sıra, kamuoyunda ‘doktor balıklar’ olarak da bilinen cilt hastalıkları tedavisinde kullanılan balıklar ile dünyada tek olan fazla kaburgası bulunan koyun da tanıtacak. Etkinlikte ayrıca katmer ve köfte başta olmak üzere yöresel yemekler de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

ARTUR: ANKARA’DA SİVAS’I YAŞAYACAĞIZ

Haberin Devamı

ASİDEF Genel Başkanı Ünsal Artur, Ankara’daki Sivaslılar olarak her Sivas günlerinde Sivas ile Ankara’da el ele tutuştuklarını söyledi. Artur, “Sivas eskilerden beri düşünce ve kültür hayatımıza çok şeyler kattığı gibi gönül telimizi de aşk ve insanlık duygularını da büyülü bir birikimle titretmektedir. Aşıklar, türküler, ağıtlar, ninniler, destanlar ve bunları besleyen gönüller. Başkente bu gönül sesleri de geldi, onlar da 4 gün boyunca doya doya başkentlilerle buluşmaya geldi” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!