Siteler kamera sözünü bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Siteler kamera sözünü bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 01:00

Siteler’deki üretim atölyelerinde yaşanan hırsızlık olayları esnafları isyan ettirdi. Kendilerine verilen kamera sistemi sözünün yerine getirilmesini beklediklerini belirten Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, “Bizim odaya ne zaman hırsız gelecek diye korkuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da mobilya üretiminin kalbi olan Siteler’de son dönemde artan hırsızlık olayları esnafı canından bezdirdi. Esnafa mesaj atarak güvenlik toplantısına çağıran Ankara Mobilyacılar, Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, ilgi az olunca “Dert yanıyorlar, ‘Gel derdini anlat’ diyoruz ama katılım olmuyor” diye sitemde bulundu. 

Siteler kamera sözünü bekliyor

7/24 KAMERAYI BEKLİYORUZ

Bir önceki Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’ın Siteler’e kamera sistemi sözü verdiğini hatırlatan Başkan Taklacı şöyle konuştu: “Siteler’de 12 ila 15 bin arasında esnaf var. Günlük 4-5 tane hırsızlık olayı yaşanıyor. Genelde atölyelerden el aletlerini çalıyorlar. Dert üretici esnafının, hırsız mobilyayı çalıp götürmüyor. Bazı esnaflarımızdan aynı hafta içinde iki kez hırsızlık maduru olanlar var. Bir önceki valimiz Mehmet Kılıçlar buraya 7 gün 24 saat kamera sözü verdi. Güvenlik tedbiri alınmazsa bu olaylar devam edecek. Siteler, organize sanayi bölgesi değil, sanayi de değil. 5 tane mahalle yapısı bulunan devletin desteğine ihtiyacı olan bir yer.

Haberin Devamı

ESNAF GECE RAHATSIZ

Hırsızlığı yapan gençlerin de topluma kazandırılması lazım. Esnafımız sıkıntılı. Müşteriler için sıkıntı yok. Gece bütün esnaf rahatsız. Eskiden bekçi sistemi vardı, gerekirse bekçi sisteminin de geri getirilmeye ihtiyacı var. Dükkanımızı geçtik, biz her gün sabah odaya geldiğimizde bizim odaya ne zaman hırsız gelecek diye de korkuyoruz.”

Siteler kamera sözünü bekliyor

HÜRRİYET ANKARA YAZMIŞTI

Hürriyet Ankara da Siteler’de yaşanan hırsızlık olaylarını 3 Kasım’da ‘Psikolojimiz bozuldu’ başlığıyla gündeme getirmişti. Esnaf, güvenlik sorunu ve peş peşe yaşanan hırsızlıklar nedeniyle “Psikolojimiz bozuldu” diye esnaf etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!