Sırası gelen tereddüt etmeden aşısını olsun

Güncelleme Tarihi:

Sırası gelen tereddüt etmeden aşısını olsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2021 23:51

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'nin Rusya'dan 6 ay içinde 50 milyon doz Sputnik V aşısı almak için anlaşma imzaladığını, üretimin Türkiye'de yapılacağını ve bu aşının Türkiye'de kullanımı için acil onay verildiğini duyurması, gözleri Sputnik V aşısına çevirdi.

Haberin Devamı

Sputnik V aşısının etkinliği, olası yan etkileri ve avantajları hakkında açıklamalarda bulunan Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, “Ülkemizde uygulamaya girdiğinde bu aşıyı yaptıracak olan vatandaşlarımız bir tereddüt asla yaşamasın. Şu ana kadar ülkemizde kullanılan diğer aşılar ve kullanılacak olan bu aşı son derece güvenli ve etkili aşılardır. Hangi aşı gelirse gelsin, sırası gelen vatandaşımız geciktirmeden aşısını olsun” dedi. Balık, Sputnik V aşısını şu sözlerle değerlendirdi:

Sırası gelen tereddüt etmeden aşısını olsun


TÜRKİYE’DE SIFIRDAN ÜRETİLECEK

“Aşılama sonrasında şimdiye kadar aşı yapılan cilt bölgesinde kızarıklık, şişlik, baş ağrısı ve yorgunluk dışında hiçbir yan etkinin görülmediği yönünde açıklama yapıldı. Aşının Faz 3 çalışma sonuçların göre her iki dozu da alan kişilerde etkinlik oranının yüzde 97.6 olarak tespit edildiği biliniyor. Türkiye-Rusya arasında yapılan anlaşma, aşının dolum şeklinde, üretilmesi şeklinde değil. Aşı, Türkiye’de sıfırdan üretilecek. Dolayısıyla bizim hem ilaç sanayimize hem de bilim insanlarımıza büyük ölçekli milyarlarca doz aşıyı üretebilme yetisini de kazandıracağı için çok değerli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!