Sıra geldi galibiyete

Güncelleme Tarihi:

Sıra geldi galibiyete
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 23:33

Tehlikeli bölgenin bir adım uzağında olan sarı-lacivertliler, rakibini yenip daha rahat bir konuma gelmeyi hedefliyor. Eryaman Stadı’nda bugün saat 20.30’da başlayacak mücadeleyi, hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

Haberin Devamı

Süper Lig’de tehlike hattının uzağında kalmayı amaçlayan Ankaragücü, 38. hafta maçında bugün Gaziantep FK ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak maçı, hakem Hüseyin Göçek yönetecek.
Son 3 maçında, 2 beraberlik ve bir yenilgi alarak 38 puanda kalan sarı-lacivertliler, kendi sahasındaki müsabakadan galip ayrılıp, öncelikle 40 puan barajını geçmeyi hedefliyor.
Ankaragücü’nde, sakatlıkları süren Börven, Badji ve Atakan ile kart cezalıları Paintsil ile Geraldo forma giyemeyecek.
Ligde 51 puanla 8. sırada bulunan ve ilk 5 takım arasına girmeyi amaçlayan kırmızı-siyahlılar, son 4 haftada sadece 1 puan alabildi. Gaziantep FK’da sakatlığı süren Kana Bıyık görev alamayacak.

EN UZUN SERİ ANKARAGÜCÜ’NDE

Gaziantep FK ile oynadığı 3 Süper Lig maçını da kazanamayan Ankaragücü (1 beraberlik - 2 yenilgi) evindeki tek karşılaşmada rakibine 2-1 mağlup oldu (Kasım 2019)
Ankara takımlarına rakip olduğu 7 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Gaziantep FK (4 galibiyet - 2 beraberlik), tek yenilgisini gol atamadığı tek karşılaşmada aldı (0-1 - Gençlerbirliği)
Süper Lig’de oynadığı son maçta Yeni Malatyaspor’a mağlup olan Ankaragücü, Teknik Direktörü Hikmet Karaman göreve geldikten sonra üst üste iki yenilgi almadı.
Son 12 Süper Lig maçında da gol sevinci yaşayan Ankaragücü (toplam 17) ligde devam eden en uzun serinin sahibi konumunda.
Son iki Süper Lig maçında puan alamayan Gaziantep FK, kulüp tarihinde üst üste üç yenilgi almadı.

RAKİP 10 MAÇTIR DIŞARIDA KAYIP

Deplasmanda oynadığı son 10 Süper Lig maçını kazanamayan Gaziantep FK (3 beraberlik - 7 yenilgi), Denizlispor ile birlikte ligde devam eden en uzun dış saha galibiyet hasretini yaşıyor.
Ankaragücü karşısında çıktığı iki Süper Lig maçında da gol atan Alexandru Maxim, Süper Lig kariyerinde hiçbir rakibinin filelerini üç karşılaşmada havalandıramadı.
Kariyerinde en fazla gol attığı lig sezonunu geçiren Muhammet Demir, aynı zamanda bu sezon en fazla gol katkısı yapan Türk oyuncu konumunda (13 gol - 5 asist)
Yabancı teknik adamların çalıştırdığı takımları konuk ettiği son 6 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Hikmet Karaman (3 galibiyet -2 beraberlik) tek yenilgisini geçen sezon Gaziantep FK’yı çalıştıran Marius Sumudica’dan aldı (0-1)

Kadrolar:

Ankaragücü

Haberin Devamı

KORCAN
KİTSİOU
SARLİJA
KULUSİÇ
PİNTO
SABA
İBRAHİM
ENDRİ
VOCA
ALPER
EMRE

Haberin Devamı

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Gaziantep FK

ÇAĞLAR
OĞUZ
DJILOBODJI
TOŞCA
JEFFERSON
VETRİH
KENAN
MAXIM
DICKO
GÜRAY
MUHAMMET

Teknik Direktör: Ricardo Pinto

Stat: Eryaman
Hakem: Hüseyin Göçek
Saat: 20.30
Yayın: Bein Sports

 

BAŞKAN’DAN ÜNAL’A ZİYARET

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, Emniyet Genel Müdürlüğüne ziyarette bulundu.
Kulüpten yapılan açıklamada, Mert’in Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanı Cüneyt Ünal’ı makamında ziyaret ettiği ifade edildi. Ziyarette Fatih Mert’in, Ünal’a MKE Ankaragücü forması hediye ettiği kaydedildi.
Fatih Mert, akşam saatlerinde ise sosyal medya hesabından, teknik direktör Hikmet Karaman ile Hatayspor-Genlerbirliği maçını birlikte izledikleri fotoğrafı paylaşıp, “Hocamız ve bizim teknik derdimiz perşembe günü oynayacağımız maçımız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SOSYAL MESAFE CEZASI

Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) MKE Ankaragücü kulübüne, 21 Nisan’da Eryaman Stadı’nda oynanan Yukatel Denizlispor müsabakasında, protokol tribününde yer alan mensuplarının oturma düzenine ve sosyal mesafe kuralına uymamalarından dolayı, talimatlara aykırılık nedeniyle 24 bin TL ile ceza verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!