Singapur Formula 1’i aydınlatan Genpower 2012’nin biletini de kaptı

Güncelleme Tarihi:

Singapur Formula 1’i aydınlatan Genpower 2012’nin biletini de kaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2011 00:00

Formula 1 2011 sezonunun 14. turu ve tek gece yarışı olan Singapur Grand Prix’sinin pist aydınlatmasını gerçekleştiren Türk firması Genpower, önümüzdeki yıl yapılacak yarışın da biletini şimdiden kaptı.

Haberin Devamı

Singapur kentinin merkezindeki Marina Bay bölgesinin caddelerinde yapılan gece yarışının aydınlatma çalışmasını alabilmek için her yıl dünyanın önde gelen jeneratör firmaları kıyasıya mücadele ediyor. Formula 1’in tek gece yarışı olması nedeniyle büyük bir öneme sahip olan Singapur Grand Prix’sinin 2012 yılı aydınlatmasını bu yıl olduğu gibi yüzde yüz Türk firması olan Genpower yapacak.

Ankara’dan Singapur’a

Ankara 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen jenaratörlerin Formula 1 yolculuğunu Ankara Hürriyet muhabirine anlatan Genpower Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Uslu, “15 futbol sahasının aydınlatmasına eşdeğer olan bu gücü sağlamak için yarışan tüm firmaların arasından bir Türk firmasının sıyrılması ve bunu başarıyla gerçekleştirmesi, sektörde de uluslararası boyutta ses getirdi. Bütün dünya bizi konuştu. Şimdi 2012 yarışının anlaşmasını da yaptık. Büyük bir ihtimal 2012’da Hindistan’da da gece yarışları yapılacak ve eğer bu yarış Formula 1 takvimine girerse oranın da aydınlatmasını bir Türk firması olarak biz yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

28 jenaratör

Türk firması, Singapur Grand Prix’ine 28 adet 550 KVA gücünde jeneratör ve toplamda 15 MW santral ile kesintisiz aydınlatma desteği sağladı. Genpower firmasının jeneratörlerinin sağladığı elektrikle yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki pistte bulunan bin 500’den fazla özel projektörü aydınlattı. Saatte ortalama 300 kilometre hızla hareket eden araçların önünü görmelerini sağladıklarını ve yaptıkları işin hata kabul etmeyeceğini belirten Uslu, “Bu lambaların sıfır kesintiye ihtiyacı var. Bu nedenle kent şebekesinden gelen elektrik kullanılmadan enerji sadece jeneratörlerle sağlanıyor. Bin 500 aydınlatmanın bulunduğu fisti bölgelere ayırdık ve 28 jeneratör le enerji sağladık. Herkes keyifle yarışmayı izledi” diye konuştu.

Ankara OSB’den 101 ülkeye ihraç

2000 yılından bu yana jeneratör üretimi yapan Türk firması Genpower, yaptığı yatırımlarla 11 yıl gibi kısa bir sürede dünya çapında başarı elde etti. Bugün üretiminin yüzde 75’ini, 7 kıtada başta Doğu Avrupa, Latin Amerika, Afrika, Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri ve Asya-Pasifik ülkeleri olmak üzere toplam 101 ülkeye ihraç ediyor. Türkiye’de pazar lideri olan Genpower, dünyada ise 7’nci sırada yer alarak  adından söz ettiriyor. Türk şirketi, dünya sıralamasında ilk üçe girme hedefini ve gittikçe büyüyen üretim ihtiyacını karşılamak için 2011 yılında 230 bin metrekarelik alana sahip, dünyanın tek çatı altındaki en büyük jeneratör fabrikasını Ankara’ya kurdu.

Haberin Devamı

230 milyon dolarlık heyecan 7 yıl sürdü

TÜRKİYE Grand Prix’i, 2012 yılı yarış takviminden çıkarıldı. İlk kez 2005’te yapılan Türkiye Grand Prix, 2011’de yedinci kez düzenlendi. Yarışların yapıldığı İstanbul Park pistine 230 milyon dolar harcandı. Ancak daha ilk yarıştan sonra zarar ettiği gerekçesiyle pistin işletmesi yıllık 3 milyon dolar karşılığında, Bernie Ecclestone’a devredildi. F1’in ticari haklarını elinde bulunduran Bernie Ecclestone ile yapılan görüşmeler sonrası Forluma 1 2012 takvimi için Türkiye’nin bir umudu vardı ama F1, organizasyonun 13.5 milyon dolar olan isim hakkını 26 milyon dolara çıkarmak istemesi F1’in Türkiye ayağını sona erdirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!