Sincan’ın korku havuzu

Güncelleme Tarihi:

Sincan’ın korku havuzu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2018 09:45

Sincan’da 11 yıldır atıl kalan ve madde bağımlıları ile alkol alanların mekânı haline gelen Fatih Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri mahalleliyi tedirgin ediyor. Vatandaşlar, “Burası ya tamamlansın ya korumaya alınsın ya da yıkılsın” diyor.

Haberin Devamı

Sincan’da 11 yıl önce kaba inşaatı biten ancak atıl halde kalan Fatih Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri, hurdacılar tarafından talan edilirken madde bağımlılarının da meskeni oldu. Yarım kalan inşaatta daha önce güvenlik görevlisi bulunduğunu belirten mahalle sakinleri görevlinin gitmesiyle binanın her türlü tehlikeye açık olduğuna dikkat çekti. Bölge sakinleri havuzun durumuyla ilgili şunları söyledi:

TEHLİKELİ HALE GELDİ, KORKAR OLDUK

“Havuz binası yıllardır perişan halde. Daha önce güvenlik vardı inşaat korunuyordu, güvenlik gidince herkesin rahatlıkla içine girip çıkabildiği bir yer haline geldi. Hurdacılar demirleri söküyor. Mermerler kırılıyor. Havuz tamamlanır açılır diye umutlanıyorduk şimdi tehlikeli bir hale geldi korkar olduk.

YA TAMAMLANSIN YA DA YIKILSIN

Ateş yakıp alkol alan da, geceleri gelip kalan da var. Duvarlara yazılar yazılıyor. Tinerciler mesken tutmuş durumda. Fuhuş da yapılıyor. Kâbus gibi. Gençler için büyük tehlike. Havuzun hukuki problemleri olduğu söyleniyor. Ancak bizim isteğimiz burası ya tamamlansın ya korumaya alınsın ya da yıkılsın. Yarın daha kötü bir olay yaşanmasından korkuyoruz.”

Haberin Devamı

ATEŞ YAKILAN KÖŞELER SÖKÜLEN DEMİRLER

Tesiste havuz bölümü ve tribün kısmında sprey boyayla yazılan yazılar yer alırken hemen hemen her köşede ateş yakıldığı göze çarpıyor. Farklı bölümlere sahip olan tesisin çoğu yerinde içki şişeleri, bali, tiner gibi yapıştırıcı kutuları, çakmak gazı tüpleri ve pet şişe düzenekleri dikkat çekiyor. Tesisin dışındaki jeneratör ile içindeki demir parçalarının da sökülüp alındığı görülüyor.

SİNCAN, BÜYÜKŞEHİR’E DEVRETMİŞTİ

Sincan Belediyesi’nin yapımına 2007’de başladığı tesis yüklenici firma ve belediye arasındaki anlaşmazlıktan dolayı tamamlanamayınca 2011’de Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Benzer sıkıntılar devam edince tesis atıl halde kaldı. 24 bin 500 metre kare alan üzerine inşa edilen tesis projesinde açık-kapalı yarı olimpik yüzme havuzların yanı sıra tenis kortu, spor alanları, konferans ve düğün salonları gibi kısımlar da bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!