Sincan’da korsan servis denetimi

Güncelleme Tarihi:

Sincan’da korsan servis denetimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 15:23

Sincan Şoförler Odası, okulların kapalı olması nedeniyle özellikle OSB’lere işçi taşıyan korsan servislere savaş açtı. 6 ayda 60 korsan araç yakaladıklarını belirten Oda Başkanı İsa Yalçın, fabrikalara da “Korsan çalıştırmayın” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Sincan bölgesinde C plakasız ve belgesiz personel taşımacılığı yapan servislere yönelik sıkı bir denetim yürütülüyor. Sincan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, ayda iki kez belli noktalarda Büyükşehir Zabıtası ve emniyet ekipleriyle tüm servis araçlarını tek tek denetliyor. Okulların kapalı olması nedeniyle araçların Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) fabrikalara personel taşıdığını belirten Sincan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın, korsan servisler için “Bunlar tamamen emek hırsızlığı yapıyor” dedi. Yalçın şunları söyledi:

PARK VE PARA CEZASI UYGULANIYOR

“Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, Sincan Emniyeti’nin desteğiyle Yenikent, Cimşit gibi farklı noktalarda her ay düzenli denetimler yapıyoruz. Araçlar parka çekiliyor. 3 bin TL de ceza yazılıyor. Önceki gün yaptığımız denetimde dört araç yakaladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana altı ay içinde 60 korsan servis aracı yakaladık. Bunlar tamamen emek hırsızlığı yapıyor.

Haberin Devamı

FABRİKALARA UYARILARIMIZI YAPTIK

Şu anda okullar kapalı olduğu için yoğunlukla fabrikalara işçi taşıyorlar. OSB’deki fabrikalara da daha önce bu konuyu ilettik. Yine çağrımızı yapıyoruz; Allah göstermesin yaşanabilecek büyük bir kazada sorumluluğu siz üstlenirsiniz, taşıma standartlarına uymayan bu araçların kazalarının altından kalkamazsınız. Korsan çalıştırmayın. Sincan’da odamıza bağlı C plakalı araçlarımızın olduğunu buralara ilettik. Denetlenen arabalarla servis taşımacılığı yaptırmaları gerektiğini söyledik.

HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE HIRSIZLIK

Odamıza bağlı araçlar sürekli denetleniyor, muayenesi yapılıyor. Bizler güvenli taşımacılık hizmeti verirken korsan araçlar kaçak ve tehlikeli bir şekilde taşımacılık yapıyor. Sonuçta bu araçlar insan taşıyor. O kadar kişinin canı tehlikeye atılamaz. Vergisini ödeyen esnaf zaten şartlarla zor mücadele ediyor, ekmek parası kazanmaya çalışıyor. Korsanlar ise hırsızlık yapıyor. Bunu engellememiz lazım. Bizlere büyük destek veren Sincan Kaymakamlığı’na Sincan Emniyeti’ne Büyükşehir Zabıta birimlerine teşekkür ediyoruz.Korsanla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!