Sincan’a Central Park modeli

Güncelleme Tarihi:

Sincan’a Central Park modeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 17:50

Sincan’ın merkezinde 90 dönümlük bir meydan yapmaya hazırlandıklarını belirten Başkan Mustafa Tuna, yeşil alana ağırlık verilecek meydanda, ticari alan olmayacağını söyledi. Tuna, “Sincan’ın Central Parkı burası olacak” dedi.

Haberin Devamı

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ilçeye yeni bir meydan kazandırabilmek amacıyla 3 yıldır çalışma yaptıkları alanla ilgili sona geldiklerini söyledi. Bu sürede 5 kurumla görüştüklerini kaydeden Başkan Tuna, “10 futbol sahası büyüklüğünde” dediği Sincan’ın merkezindeki 90 dönümlük alana meydan yapmak için önlerinde hiç bir engelin kalmadığını ifade etti. İlçe merkezindeki spor salonu ve stadyumunun da yıkılarak, meydan alanına dahil edileceğini belirten Tuna, meydanın ticari hiçbir mekana sahip olmayacağının altını çizdi. Önceki gün, ulusal gazetelerin Ankara eklerinde görev yapan yöneticileriyle bir araya gelen Tuna, şu açıklamalarda bulundu: 

BAKANLARI BİLE DEVREYE SOKTUK

“Sincan’ın girişinde yer alacak olan meydan projemiz için çok ciddi bir uğraş verdik. Gençlik ve Spor, Maliye, Milli Eğitim bakanlıkları ile Büyükşehir Belediyesi’ni bir çizgiye getirmek kolay olmadı. Üç yıldır uğraşıyoruz. Bakanları bile devreye soktuk. 90 dönümlük dev bir alana sahip olacak. Ankara’da böyle büyük bir meydan yok. Şehir merkezinde kapalı spor salonu ile stadyum var. Bu ikisi de yıkılarak, meydan alanına dahil edilecek. Spor Bakanımızla görüştük o da tamam dedi. ‘Yerine yer gösterin size yenisini yapalım’ dediler, biz de yerini ayarladık. Spor Bakanlığı yeni tesisleri tamamlar tamamlamaz biz bu mevcutları yıkıp, meydanı yapacağız.

Haberin Devamı

Sincan’a Central Park modeli

 500 BİN KİŞİYİ TOPLAYABİLİRSİNİZ

Şehrin tam merkezinde ciddi bir meydan olacak. Şehrin havası değişecek. Sincan’ın nefes borusu olan geniş bir alan olacak. Dünyanın farklı yerlerinde böyle yerler var. Burası da Sincan’ın tam kalbi. Manhattan’daki Central Park gibi burası da bizim ölçeğimizde öyle olacak. Ticaret yok, çay bahçesi veya benzer ticari hiçbir şey yer almıyor. Daha çok yeşil alan ağırlıklı bir meydan olacak. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kenarında çardaklar ile basket sahası yer alacak. Bu meydanda yollarla birlikte 500 bin kişiyi toplayabilirsiniz. İsim konusunu belki halka da sorabiliriz. Taksim Meydanı İstanbul için neyi ifade ediyorsa bizim için de bu meydan onu ifade edecek.”

Haberin Devamı

Sincan’a Central Park modeli

BANLİYÖ UZUYOR SANAYİ YENİLENİYOR

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ayrıca, Temelli–Sincan Bulvarı’nın ihalesinin tamamlandığını çalışmalara başlanacağını söyledi.  Bulvarın 6 büyük organize sanayi bölgesine de büyük katkı sağlayacağını belirten Tuna, Sincan merkezden Çankaya Üniversitesi’ne bağlanan yol projesinde de plan çalışmalarını tamamlandığını kaydetti.  Sincan’daki Küçük Sanayi Sitesi’ni kentsel dönüşüm alanı ilan ettiklerini belirten Başkan Tuna, “Mevcut sanayi sitesindeki esnafla hangi iş kolları olduğu yönünde görüşmeleri yaptık. Onları da derli toplu bir şekilde planlayarak yeni güzel bir sanayi sitesi yapıyoruz. Yaklaşık 2 bin tane işyeri olacak” dedi. Sincan-Kayaş Banliyö hattının Yenikent’e uzamasıyla bölgeye yeni bir canlılık katacağını kaydeden Başkan Tuna, Başkentray Projesi’ne yönelik dava sürecini de değerlendirerek, “Banliyö treninin Yenikent’e uzamasıyla ilgili ihaleyi yapıyorlar. Başkentray Projesi de mahkemelik olmuştu. Sincan Kayaş banliyö hatlarının ve istasyonlarının yenilenmesi ile ilgili bir proje. Yaklaşık 4 sene oldu. İhale yapıldı ama itiraz edildi KİK’e gitti oradan döndü geldi en son da mahkemenin kararı TCDD’nin en başta verdiği firmaya oldu. Milletin 4 sene kaybı oldu. Onun da sözleşmesini bugünlerde yapacaklar o da başlıyor. Yenikent’e devam etmesi o bölgeyi ciddi anlamda rahatlatacak” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!