Sincan’da engel tanımayan adliye

Güncelleme Tarihi:

Sincan’da engel tanımayan adliye
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 01:33

Ankara’da engelli vatandaşlar ile avukatlar için uygulanan proje ile yaklaşık 1,5 ay önce hizmet vermeye başlayan 8 katlı Sincan Adliyesi, Türkiye’nin ilk ‘Engelsiz Adliyesi’ olma özelliği taşıyor.

Haberin Devamı

Ankara'da engelli vatandaşlarla avukatlar için uygulanan proje ile yaklaşık 1,5 ay önce hizmet vermeye başlayan 8 katlı Sincan Adliyesi'nin Türkiye'nin ilk ‘Engelsiz Adliyesi’ olduğu belirtildi.
Sincan Cumhuriyet Başsavcısı Murat Gökçe, Türkiye'nin en önemli pilot adliyelerinden biri olması nedeniyle birçok projenin bu kapsamda adliyelerinde uygulanıp hizmete sunulduğunu, Engelsiz Adliye Projesi'nin de bunlardan biri olduğunu belirtti. Gökçe, şunları söyledi:

BRAILL YAZICISI

"Adliye ana girişinden başlamak üzere 3 bin 300 metre hissedilebilir yürüme yüzeyi, 112 adet adet merdiven küpeştesi, 1 adet sesli yönlendirme sistemi, kabartmalı yönlendirme panoları, 3 kademeli isimlikler (braill alfabesi, Türkçe kabartma ve piramit rakamsal), içinde bir adet engelsiz banko, her katta tanımlı 2'şer adet kat planı ve engelli tuvaletleri ile gerekli tüm detaylar düşünülmüş ve hizmete geçirilmiştir. Ayrıca savcılık ön bürosuna konulan braill yazıcısı ile bütün görme engellilerimiz için UYAP'ta yapılan tüm resmi işlemlerin braill alfabesiyle (kabartma) çıktı alınması imkanı getirilmiştir.
Cumhuriyet Başsavcılığımızın isteği üzerine Etimesgut Halk Eğitim Merkezi tarafından, işitme engelli vatandaşlarla daha iyi bir iletişim kurmak adına adliye personeline verilen 'İşaret Dili' kursu iletişimle ilgili engelleri de ortadan kaldırmıştır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!