Şimşek çarpıldı

Güncelleme Tarihi:

Şimşek çarpıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 01:00

Müsabakaya hızlı başlayan rakibi karşısında oyuna tutunamayan kırmızı-siyahlılar, ilk 16 dakika içinde yediği 3 gole, sonraki sürede cevap veremedi ve Başkent’e puansız döndü.

Haberin Devamı

STAT: Recep Tayyip Erdoğan
HAKEMLER: Arda Kardeşler (*), Ali Saygın Ögel (**), İsmail Şencan (**)
KASIMPAŞA: Ramazan (***), Popov (***), Veysel (**), Titi (***), Veigneau (**), Abdullah (**), Sadiku (**), Pavelka (***) (dk. 70 Shala), Tunay Torun (***), Adem Büyük (***) (dk. 67 Eduok *), Koita (**) (dk. 85 Turgut Doğan)
GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf (*), Ahmet (*), Orhan (*), Palitsevich (*), Uğur (*), Selçuk (*) (Dk. 20 Rantie *), Issah (**), Serdar Gürler (**), Khalili (*), Aydın (*)(Dk. 20 Matei *), Muric (*)
GOLLER: Dk. 5 Titi (Penaltıdan), Dk. 13 Adem Büyük, Dk. 16 Pavelka (Kasımpaşa)
SARI KARTLAR: Orhan, Uğur, Matei, Issah (Gençlerbirliği), Adem Büyük (Kasımpaşa)
KIRMIZI KART: dk. 82 Orhan (Gençlerbirliği) 

Gençlerbirliği, ligin ikinci bölümüne farklı Kasımpaşa yenilgisi ile başladı. Kırmızı-siyahlılar, Kasımpaşa karşısında ilk 16 dakika içinde 3-0 geriye düşerken, sonraki bölümde toparlanamadı ve 90 dakikayı sezonun en ağır ikinci yenilgisi ile tamamladı.
Savunmada Ahmet Yılmaz Çalık, orta alanda İrfan Can Kahveci gibi, iki kilit ismini yitirmiş Gençlerbirliği’nin, Kasımpaşa karşısında ne yapacağı doğrusu merak konusuydu. Bu arada, sessiz sedasız bir şekilde Landel’e de yol verilmişti. İlk yarının son bölümünde, hem lig hem de kupada belli bir çıkış yakalayan Gençlerbirliği, ikinci devrenin ilk maçında tam bir hayal kırıklığı yaşadı.
Elde, savunmanın ortasında oynayan Ferhat ve Kulusiç gibi iki isim varken, asıl yeri sağ bek olan, sezon başından bu yana bir iki maç dışında forma şansı bulamayan, bulduğunda da iyi değerlendiremeyen ve bunların yanında birde sakatlıkla uğraşan Orhan’ı o bölgeye yerleştirmek, doğru bir hamle değildi. Stoper olarak alınan ve ülkesinde uzun süredir oynamayan Lucas Claro’nun bu maçta 18’e bile girememesi de hayli düşündürücüydü. Oyuncunun, Brezilya’da Ekim ayında oynadığı son maçta daha ilk yarı bitmeden oyundan alınması ve günden sonra bir daha forma giymemesi, dikkat çekiciydi. İster istemez soru işareti oluşturdu.
Gençlerbirliği kadar, genç hakem Arda Kardeşler de çok formuz olunca, maç daha başlarken kırmızı-siyahlılar için bitti. Önce Kasımpaşa lehine verilen, ancak Gençlerbirliği lehine verilmeyen penaltı, ardından peş peşe gelen iki gol, Başkent ekibinin ipini çeken unsurlardı.
Teknik Direktör Ümit Özat, daha 20. dakikada iki oyuncu değişikliği yapıp, Selçuk ve Aydın’ı yanına alırken, Rantie ve Matei’yi sahaya sürüp, takıma farklı bir enerji katmak istedi. Selçuk’un transfer haberleri ile kafasının karıştığı iddiasının yanına bir de erkenden oyundan alınması, takımdaki kimyanın ikinci yarı başlarken pek de iyi olmadığı görüntüsü verdi.
Oyuncu değişikliklerinin sonrasında saha içinde sürekli oyun formatı da değişen Gençlerbirliği bir şey üretemediği maçtan 3-0 yenik ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!