Simide zam yolda

Güncelleme Tarihi:

Simide zam yolda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2022 14:23

Ankara simidine zam yolda. Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, 3 TL’den satılan simit fiyatının 4 TL’ye çıkartılması talebinde bulundukları söyledi. Kararı ise ANKESOB verecek.

Haberin Devamı

Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ham maddenin dolara endeksli olduğunu ve kurdaki artışın maliyetleri etkilediğini belirterek, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nden(ANKESOB) ‘simit ücretlerine zam’ talebinde bulundu. Ham madde maliyetlerinin yüzde 200 artmasından dolayı simitçi esnafının giderlerini karşılayamayacak duruma geldiğini gerekçe gösteren Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, özetle şunları söyledi:

Simide zam yolda


BÖYLE GİDERSE SİMİTÇİ ESNAFI BATACAK

“Kasım ayında bir zam talebinde bulunmuştuk. O zamanlar unun kilosu 120-130 TL’den 250 TL’ye kadar yükselmişti. Zam talebimiz onaylandıktan sonra da fiyatı 450 TL’ye kadar yükseldi. Susam fiyatları ise zamlardan sonra bin 100 TL’ye kadar yükseldi. Son dönemde katı ve sıvı yağ, eleman-usta yevmiyeleri, elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve kira bedelleri gibi girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı simit fiyatını güncellemek durumunda kaldık. Ham maddenin dolara endeksli olmasından dolayı maliyetler de yüzde 200 arttı. Önceden mecazi anlamda ‘Ayakta duramıyoruz’ diyorduk, fakat şu anda tam anlamıyla bunu yaşıyoruz. Eğer ki böyle giderse simitçi esnafı batacak. Simidin 4 TL olması bile şu anda bizi kurtarmıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!