Şiirler resim ve heykellere yansıdı

Güncelleme Tarihi:

Şiirler resim ve heykellere yansıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 01:00

Türk şiirinin özgün ve usta şairlerinden olan Ahmet Telli’nin 70’inci doğum günü, çağdaş sanatçıların şiirlerine göndermeler yaptığı eserlerinden oluşan “Renkler/İmgeler/Sözcükler” adlı sergisiyle sanat şölenine dönüştü.

Haberin Devamı

Sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünü yaptığı sergiye ünlü sanatçılar özgün yapıtlarıyla katıldı. Şairin şiirleri, çok sayıda sanatçının yapıtlarında görkemli bir görsel yansımayla sunuldu. Heykeltraş Metin Yurdanur, şairin gülümseyişini heykelleştirdi. Yunus Tonkuş ve Tülay Özler Çelikel de şairin şiirlerini heykele dönüştürdü. Reyhan Abacıoğlu, Mehmet Alagöz, Habip Aydoğdu, Mehmet Aydoğdu, Monad Balkan, Ziya Buyuk, Zahit Büyükişleyen, Füsun Demiray, Devrim Erbil, Barış Eren, Sami Gedik, Ekrem Kadak, Nihat Kahraman, Fevzi Karakoç, Hayati Misman, Hasip Pektaş, Hasan Pekmezci, Cèngiz Savaş, Hüseyin Yıldırım, Aykut Öz gibi 37 ressam da Telli şiirlerine gönderme yaptıkları resimleriyle katıldı. Ankaralı sanatseverler sergiyi 4 Mart’a dek ziyaret edebilecek.

Haberin Devamı

‘AYNAYA BAKMAKTAN FARKLI’

Nurol Sanat Galerisi’nde açılan sergide konuşan Ahmet Telli şunları söyledi: “Zaman zaman kendimize dıştan, dışarıdan bakabilmeyi arzu ederiz ya, bu, aynaya bakmaktan farklı bir şey. Hani Dostoyevski’nin ‘Öteki’ adlı romanında
roman kişisi birdenbire karşı kaldırımda yürüyen kendisini görür. Sonra, hangisinin asıl kişi, hangisinin ‘Öteki’ olduğu sorunu, bizi derin çapraşık bir varoluş sürecine sürükler. Kendimi burada, benim için yapılan eserler aracılığıyla varoluş anlarında çakan şimşek ortasında hissediyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!