Sihirli dokunuş

Güncelleme Tarihi:

Sihirli dokunuş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 01:07

Türk Telekom, Ercüment Sunter’n takımın başında görev yaptığı ilk maçta Galatasaray’ı yenmeyi başardı.

Haberin Devamı

Teknik kadroda operasyon yapan mavi-beyazlılar, 8. haftanın son maçına çıkmadan önce 15. basamakta dururken, aldığı galibiyetin ardından 9. sıraya yükselen bir sıçrayış gerçekleştirdi.

Basketbol Liginin Başkent temsilcilerinden Türk Telekom, 8. haftanın son maçında güçlü Galatasaray Lig Hospital’i 85-77 yenerken, hafta içinde yaşanan antrenör değişimi, takıma ilk adımda olumlu yansıdı. Ertuğrul Erdoğan ile sezona başlayan Türk Telekom, çıktığı 7 maçta; 2 galibiyet ve 5 yenilgi alırken, Pınar Karşıyaka maçı sonrasında Erdoğan ile yollarını ayırdı. Daha önce de Türk Telekom’da uzun yıllar görev yapan Ercüment Sunter, takımın başına getirilirken, takım Sunter yönetimindeki ilk maçında önemli bir galibiyet aldı. 8. haftanın son maçını, rakiplerinden bir gün sonra oynamak zorunda kalan Türk Telekom, 15. basamağa kadar gerilerken, aldığı kritik galibiyetle, 9. basamağa kadar tırmandı.

Haberin Devamı

OYUNU SÜREKLİ ÖNDE GÖTÜRDÜ

Galatasaray Liv Hospital karşısında oyuna iyi başlayan Türk Telekom, büyük çekişmeye sahne olan ilk çeyreği 19-18, dereyi de 45-42 önde tamamladı. İkinci yarıda da heyecan devam ederken, üçüncü çeyrek sonunda da üstün olan taraf 64-63 ile Türk Telekom’du. Final periyoduna daha etkili savunma ve iyi hücum organizasyonu ile giren Başkent ekibi, Carter’in yüksek yüzdeli şutları ile farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Son bölümde de rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyip, salonda galip ayrılmayı bildi.
Türk Teleko’da; Rakovic 29 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Carter 17, Roll 11, Joseph de 8 sayı ile skora katkı yaptı.
Galatasaray Liv Hospital’da, Erceg 12, Kerem Gönlüm 14, Sinan Güler 17 sayıyla oynadı.
Türk Telekom, ligin 9. haftasında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediye ile karşılaşacak.

SUNTER: “YENİDEN İDDİALI OLMALIYIZ”

Ercüment Sunter, maçtan sonra yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“İlk periyotta savunmamız yumuşaktı, sert savunma yapınca netice aldık. İlk galibiyet benim için önemli. Bir çok takım antrenör değişikliğine gidince, ilk maçını kazanır. Önemli olan bunun devamını getirmek. Türk Telekom’da 2 yılı menajer, 17 yılı da antrenör olmak üzere 19. sezonumu geçiriyorum. Takımı, tekrar Avrupa kupalarına katılacak, ligde de final oynayacak duruma getirmek istiyorum. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. İyi bir takımız. Ankaralı basketbol severlerin desteğini bekliyoruz.”

ASLAN’DAN ANKARAGÜCÜ’NE DESTEK

Haberin Devamı

Türk Telekom ile Galatasaray Liv Hospital takımları arasında oynanan Basketbol Lig maçında, salonda bulunan sarı-kırmızılı taraftarlardan, Ankaragücü’ne destek geldi. Ultraaslan Taraftar Grubu üyeleri, salona astıkları, “Dayan Ankaragücü’ pankartı ile ekonomik anlamda zor günler geçiren ve taraftarı açlık grevine giden Başkent ekibine moral vermeye çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!