Sigaradan kitap okuyarak kurtulacaklar

Güncelleme Tarihi:

Sigaradan kitap okuyarak kurtulacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2010 00:00

Şereflikoçhisar’da Kaymakam Hasan Kürklü başkanlığında oluşturulan komisyon, ‘Bir Nefes Kitap’ sloganıyla kitap okuma kampanyası başlattı. Böylece ilçede kitap okuma oranı yükseltilip, sigara kullanımının azaltılması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

ANKARA’nın Şereflikoçhisar İlçesi’nde, Kaymakam Hasan Kürklü, ‘Bir Nefes Kitap’ sloganıyla ödüllü kitap okuma kampanyası başlattı. Kampanyaya katılmak isteyenlerin sigara kullanmamaları, kullananların da bırakmaları gerekiyor.
Şereflikoçhisar’da, Kaymakam Hasan Kürklü başkanlığında oluşturulan komisyon, ülke genelinde başlatılan ‘Dumansız Hava Sahası’ ve ‘Türkiye Okuyor’ kampanyalarından esinlenerek ‘Bir Nefes Kitap’ kampanyasını başlattı. Kampanyayla, ilçede kitap okuma oranını yükseltilmesi ve sigara kullanımının azaltılması amaçlanıyor. Kaymakamlık bünyesinde başlatılan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün üstlendiği kampanyanın basın mensuplarına tanıtımını Kaymakam Hasan Kürklü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Öztürk ve Şube Müdürü İsmail Şen yaptı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Kürklü, “Toplumumuzun en kötü alışkanlıklarından birisi, okumaya olan ilgisizliğimiz. Maalesef öğretmenlerimiz de dahil olmak üzere genel olarak okumayı sevmiyoruz. Bu yüzden dolayı ufkumuz gelişmiyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün öncülüğünde başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ kampanyası halen devam etmekte. Biz de arkadaşlarımızla karşılıklı fikir alışverişinde bulunurken, ilçe genelini kapsayacak bir kampanya başlatma kararı aldık” dedi.
Kürklü, kampanyada özellikle annelerin kitap okumasını özendirmek istediklerini belirterek, “Kampanyadaki amacımız, özellikle çocuklarımızın gelişmesinde önemli ve büyük rol oynayan annelerimizi bu kampanyaya dahil ederek, kitap okuyan ebeveynlerin gelecek nesilleri yetiştirmesini sağlamaktır” diye konuştu.
Kampanyaya katılmak isteyenlerin sigara kullanmamaları, kullanıyor ise bırakmaları şartı aranacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!